Spaniolul îndrăgostit de România: "Timişoara seamănă cu Barcelona!"

Un investitor spaniol stabilit în România, Josep Miguel Vinyals, corespondent şi editorialist pentru La Vanguardia, le dezvăluie compatrioţilor săi adevărata faţă a românilor: "Românii nu sunt delincvenţii de care se teme Spania".

Ştiri pe aceeaşi temă

În plin scandal al fluturaşilor electorali anti-români din Badalona, ai Partidului Popular catalan, La Vanguardia a vrut să afle şi părerea unui catalan care trăieşte între români chiar la ei acasă.

Josep Miguel Vinyals e unul dintre spaniolii care au trăit în sens invers fenomenul migraţiei româno-spaniole. Dacă sute de mii de români au plecat în Spania în ultimii zece ani, Vinyals a ales să se stabilească în România. A plecat acum trei ani cu gândul să-şi deschidă o firmă în Bucureşti, dar s-a îndrăgostit de Timişoara.

Compania sa, "Via Rumania", se ocupă cu consilierea investitorilor spanioli care decid să deschidă afaceri în România, ajutorul legal şi juridic acordat acestora.

"E nedrept ca o minoritate să afecteze reputaţia unei comunităţi de peste 700.000 de români care muncesc în Spania", spune Vinyals.

Citeşte pe adevarul.es interviul complet cu investitorul catalan

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: