Spania urmează să-şi vaccineze întreaga populaţie cu un al doilea „booster” anti-COVID în toamnă

Spania urmează să-şi vaccineze întreaga populaţie cu un al doilea „booster” anti-COVID în toamnă

Întreaga populaţie a Spaniei urmează să se poată vaccina cu un al doilea „booster” anti-COVID, probabil începând din această toamnă, anunţă ministrul spaniol al Sănătăţii Carolina Darias, relatează AFP.

„Va exista o a patra doză (de vaccin anticovid) pentru toată lumea”, a anunţat ministrul joi, la postul de televiziune La Sexta, precizând că mai este de stabilit doar data începerii acestei campanii de vaccinare.
 
„O posibilă dată ar fi către toamnă”, a declarat ea, precizând că Spana se aşteaptă, în acea perioadă, la „apariţia unor noi vaccinuri adaptate variantelor” noului coronavirus.
 
Spania, la fel ca multe alte ţări, a optat pentru o a doua doză ”booster” - a patra doză, în total - numai în cazul persoanelor celor mai vulnerabile, persoane în vârstă de peste 80 de ani sau persoane imunodeprimate.
 
Unele ţări, ca Statele Unite, administrează deja un al doilea ”booster” persoanelor în vârstă de peste 50 de ani.
 
Aproximativ 93% din populaţia spaniolă în vârstă de peste 12 ani a fost vaccinată complet, iar 53% dintre cei 47 de milioane de spanioli au fost vaccinaţi cu un prim ”booster”.
 
Spania este, astfel, unul dintre ”campionii” vaccinări anticovid în lume.
 
Opoziţia faţă de vaccinarea anticovid este aproape inexistentă în Spania, care a înregistrat în total 12,5 milioane de infectări şi 107.239 de morţi din cauza covid-19, de la începutul pandemiei, în martie 2020.
 
Madridul a adoptat la sfârşitul lui martie o strategie care constă în tratarea covid-19 ca o simplă boală endemică, a cărei urmărire epidemiologică este comparabilă celei a gripei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările