Spania: Menajerele au ieşit în stradă şi cer salarii mai mari

Spania: Menajerele au ieşit în stradă şi cer salarii mai mari

Majoritatea menajerelor din Spania nu au contracte de muncă

Aproximativ 200 de femei care lucrează ca menajere, fără contracte de muncă, au organizat duminică o manifestaţie în Piaţa Jacinto Benavente din Madrid.

Ştiri pe aceeaşi temă

Femeile, care lucrează la domiciliul clienţilor, cer să primească aceleaşi drepturi ca şi alţi angajaţi şi au cerut mai multe schimbări ale Regimului Special de Angajare la Domiciliu.


"Nu ne simţim protejate: nu avem drept la şomaj, luăm salarii foarte mici, iar contractele noastre sunt verbale", a explicat Graciela Gallego, purtător de cuvânt al SEDOAC (Serviciul Domestic Activ).


„Această manifestare are drept scop conştientizarea opiniei publice asupra faptului că munca la domiciliu este foarte importantă şi, de aceea, vrem să ne facem văzute", a mai adăugat aceasta.


Sub sloganul „Fără noi, pământul nu se mişcă", manifestaţia a decurs într-o atmosferă liniştită, menajerele inundând centrul Madridului cu pancarte. Femeile, majoritatea străine, şi-au pus peruci şi şorţuri, pentru a atrage atenţia trecătorilor, cântând câteva cântece pentru copii, binecunoscute de toţi spaniolii, cu versuri adaptate la situaţia lor, ca de pildă: „Ridică-te, menajero, luptă pentru drepturile tale şi pentru vizibilitate".

Află pe adevarul.es în ce condiţii te poţi angaja ca menajeră în Spania

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările