Spania intră în stare de urgenţă sanitară. Circulaţia, interzisă pe timpul nopţii

Spania intră în stare de urgenţă sanitară. Circulaţia, interzisă pe timpul
nopţii

Proteste la Madrid faţă de măsurile luate în contextul pandemiei de COVID-19 FOTO EPA-EFE

Premierul spaniol Pedro Sanchez a anunţat duminică instituirea stării de urgenţă sanitară până la începutul lunii mai, care va fi însoţită de o interzicere a circulaţiei pe timpul nopţii în toată ţara, cu excepţia insulelor Canare, cu scopul de a opri al doilea val de COVID-19, potrivit AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Autorităţile spaniole interzic deplasările între regiunile autonome, cu excepţia motivelor esenţiale, cum ar fi de sănătate, familiale, de muncă.

De asemenea, sunt restricţionate întâlnirile, adunările publice, tocmai pentru că acestea sunt situaţii care duc la propagarea necontrolată a noului coronavirus.

Circulaţia este interzisă între 23.00 şi 06.00.

În plus, regiunile primesc mai multe puteri pentru stabilirea de noi interdicţii în caz de necesitate.

„Situaţia pe care o traversăm este extremă”, a declarat Sanchez într-o alocuţiune televizată susţinută după Consiliul de miniştri.

Spania a depăşit săptămâna aceasta pragul de un milion de cazuri de COVID-19 şi se confruntă cu o creştere aparent incontrolabilă a pandemiei. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările