Spania a decretat stare de urgenţă la Madrid

Spania a decretat stare de urgenţă la Madrid

Proteste la Madrid  împotriva măsurilor COVID-19 FOTO EPA-EFE

Guvernul spaniol a decretat stare de urgenţă la Madrid pentru 15 zile, după ce o instanţă a decis ridicarea carantinei impusă la 2 octombrie.

Ştiri pe aceeaşi temă

”Trebuie să se ia măsuri de protejare a sănătăţii madrilenilor” şi să se evite o  ”explozie” cazurilor de COVID-19 în ţară, a subliniat ministrul spaniol al Sănătăţii Salvador Illa, după o şedinţă extraordinară de două ore a Guvernului, scrie news.ro care preia AFP.

”Preşedinta comunităţii autonome a decis să nu facă nimic”, a denunţat Salvador Illa, referindu-se la Isabel Diaz Ayuso, care a încercat până în ultima clipă să convingă Guvernul să nu instituie starea de alertă.

Madridul se află în mijlocul unei dispute politice între autorităţile locale de centru-dreapta şi guvernul socialist în măsura în care primele consideră că o nouă stare de urgenţă este nejustificată.
 
Ministrul regional al Sănătăţii Enrique Ruiz Escudero a subliniat că măsurile deja existente dau roade şi că ordinul guvernamental este o „măsură pe care populaţia din Madrid nu o va înţelege”.
 
Vinerea trecută a fost impusă carantină în Madrid şi localităţile limitrofe cu restricţionarea deplasărilor non-esenţiale. Autorităţile locale s-au opus în instanţă şi au câştigat, astfel că premierul spaniol Pedro Sánchez a decis să acţioneze repede şi să instaureze starea de urgenţă înainte de weekendul care precedă Ziua Naţională a Spaniei, luni, 12 octombrie.

Madridul înregistrează 735 de cazuri de coronavirus la 100.000 de locuitori, aceasta fiind una dintre cele mai ridicate rate din Europa şi dublă faţă de rata naţională.

Capitala spaniolă are peste 3 milioane de locuitori şi nouă municipalităţi adiacente, fiecare cu cel puţin 100.000 de locuitori. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările