Spania: creştere uşoară a numărului deceselor provocate de coronavirus în ultimele 24 de ore

Spania: creştere uşoară a numărului deceselor provocate de coronavirus
în ultimele 24 de ore

FOTO Getty Images

Autorităţile sanitare spaniole au anunţat vineri o uşoară creştere a numărului deceselor provocate de Covid-19 în ultimele 24 de ore, în timp ce numărul celor declaraţi vindecaţi reprezintă mai mult de jumătate din totalul cazurilor confirmate.

Ştiri pe aceeaşi temă

De la începutul epidemiei în Spania (pe 31 ianuarie a fost confirmat primul caz), au fost înregistrate 215.216 cazuri, prin teste PCR, şi 24.824 de decese. 

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 281 de decese provocate de Covid-19, cu 13 mai multe faţă de intervalul anterior. Pentru a doua zi consecutiv au fost înregistrate mai puţin de 300 de decese.

În ultimele 24 de ore au fost confirmate puţin peste 1.700 de noi cazuri, cu peste o mie mai multe decât în ziua precedentă.

Din totalul cazurilor de Covid-19 confirmate până în prezent în Spania, 114.678 de persoane au fost declarate vindecate.

Madrid şi Catalonia continuă să fie cele mai afectate regiuni spaniole. 

Prim-ministrul spaniol Pedro Sánchez a anunţat marţi seară un plan de ieşire din izolare a ţării care va avea patru faze ce vor dura între şase şi opt săptămâni. Guvernul estimează că economia va suferi o cădere istorică, de 9,2%, anul acesta.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: