Spania: Un an de pușcărie pentru cuplul de țigani care a cumpărat un copil român

Spania: Un an de pușcărie pentru cuplul de țigani care a cumpărat un copil român

Copilul a fost cumpărat contra sumei de 1.500 de euro

Familia biologică a copilului vândut în octombrie 2007 nu s-a înfățișat la proces și este dată în urmărire generală. Cumpărătorii copilului și intermediarul lor s-au prezentat la Tribunalul din Zaragoza.

Ştiri pe aceeaşi temă

Membrii unui cuplu de etnie rromă din Spania (Juan Alfonso J. M. și Mercedes M. H.) au fost condamnați la un an de închisoare, deoarece, în octombrie 2007, au cumpărat, contra sumei de 1.500 de euro, un sugar de numai o lună, al unei familii de țigani români.

Odată cu aceștia, a mai fost condamnat și unul din intermediarii afacerii, un cetățean de naționalitate spaniolă, identificat drept Juan S.G. și care a perceput un comision de 200 de euro, la încheierea operațiunii de vânzare.

Condamnarea pentru această infracțiune, calificată drept trafic de minori, a fost pronunțată ieri, prin sentința Tribunalului de la Zaragoza. Totuși, doar trei dintre acuzați s-au conformat deciziei judecătorilor. Restul de trei persoane (cei doi părinți români și intermediarul lor, un cetățean de aceeași naționalitate) nu s-au prezentat la proces. Pe numele lor a fost emis un ordin de urmărire generală, pentru executarea pedepsei.

În ceea ce îi privește pe părinții de origine română ai copilului vândut, în prezent nu se cunoaște domiciliul acestora, deși se crede că s-ar fi putut întoarce în România.

Aflați care au fost motivele care i-au îndemnat pe țigani să-și vândă copilul de numai o lună

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările