Sondaj: Donald Trump, tot mai popular în Franţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Donald Trump (dreapta), primit la Palatul Elysee de către Emmanuel Macron FOTO EPA-EFE
Donald Trump (dreapta), primit la Palatul Elysee de către Emmanuel Macron FOTO EPA-EFE

Donald Trump devine tot mai popular în rândul francezilor, arată un sondaj realizat în contextul vizitei preşedintelui american în Franţa cu prilejul împlinirii a 75 de ani de la Debarcarea din Normandia.

YouGov i-a sondat pentru a treia oară pe francezi în legătură cu Donald Trump.

Spre deosebire de datele culese în februarie 2016, cu câteva luni înainte de victoria în alegerile prezidenţiale, şi din noiembrie 2017, după câteva luni de mandat la Casa Albă, datele actuale arată o îmbunătăţire a opiniei francezilor în legătură cu preşedintele american.

Francezii văd în Trump un aliat dificil, dar esenţial. Cota sa de popularitate a crescut de la 7%, în februarie 2016, la 19%, potrivit datelor furnizate de YouGov şi preluate ]n exclusivitate de The Huffington Post.

Cu toate acestea, doar 17% dintre respondenţi cred că preşedinţia Trump are „un impact pozitiv asupra relaţiilor franco-americane“. Totodată, 16% dintre francezi sunt convinşti că preşedintele republican american are „un impact pozitiv asupra păcii în lume“.

În contextul celei de-a treia sosiri a sa în Franţa, după cele din 14 iulie 2017 şi 11 noiembrie 2018, 62% dintre francezi afirmă că preşedintele lor are motive întemeietate să-l primească la Elysee.

În acelaşi timp, ei consideră că Emmanuel Macron trebuie să facă mai mult în relaţia sa cu Donald Trump, doar 28% dintre francezi apreciind relaţia lor drept „echilibrată“.

Donald Trump este aşteptat joi la cimitirul american Colleville-sur-Mer pentru o ceremonie de marcare a 75 de ani de la Debarcarea din Normandia. După ceremonie, preşedintele american va fi primit de omologul său francez la prefectura departamentului Calvados, în regiunea Normandia de Jos.

Sondajul YouGov a fost realizat în perioada 3-4 iunie pe un eşantion de 1.013 francezi de cel puţin 18 ani.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite