Sondaj: Peste 80% dintre ucraineni se opun oricăror cedări teritoriale în schimbul opririi războiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Peste 80% dintre ucraineni nu acceptă concesii teritoriale în schimbul unui acord de pace cu Rusia, ţara care i-a invadat, arată un sondaj efectuat de Institutul Internaţional de Sociologie din Kiev.

Conform sondajului, 82% dintre ucraineni se opun ideii de a face concesii teritoriale Rusiei, chiar şi cu riscul continuării războiului. În acelaşi timp, 10% dintre ucraineni văd ca opţiune cedarea unor teritorii în schimbul păcii sau pentru menţinerea independenţei Ucrainei, transmite rbc.ua.

Procentajele variază în funcţie de regiune, dar sunt ridicate în privinţa refuzului de a ceda teritorii chiar şi în estul ţării, unde 68% dintre cei chestionaţi îşi doresc să locuiască în Ucraina, nu în Rusia sau într-o altă entitate statală inventată la Moscova. În acelaşi timp, 19% dintre cei chestionaţi în estul Ucrainei ar accepta unele concesii teritoriale.

De asemenea, în teritoriile ocupate de armata rusă, 77% dintre ucraineni sunt împotriva unor cedări teritoriale, în timp ce 18% sunt de acord cu o astfel de posibilitate.

Sondajul a fost realizat în perioada 13-15 mai pe un eşantion reprezentativ de 2.000 de persoane, toate cu reşedinţa în teritoriile controlate de Ucraina înainte de 24 februarie, cu excepţia peninsulei Crimeea, anexată de Rusia în 2014, şi a unor părţi din regiunile Doneţk şi Luhansk.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite