Sofia: Trebuie să înceteze situaţia de la Odessa. Etnicii bulgari pot cere azil politic

Sofia: Trebuie să înceteze situaţia de la Odessa. Etnicii bulgari pot cere azil politic

Luptele continuă în estul Ucrainei FOTO Arhiva Adevărul

Ministrul bulgar de Externe, Kristian Vinghenin, spune că există posibilitatea ca cei 300.000 de etnici bulgari din Ucraina să ceară azil politic dacă violenţele vor continua.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Situaţia de la Odesa este monstruoasă. Trebuie acţiuni urgente pentru limitarea violenţelor. Autorităţile ucrainene trebuie să dezarmeze grupurile paramilitare şi să limiteze influenţa grupurilor de extremă-dreapta", a declarat şeful diplomaţiei bulgare.

Aproximativ 300.000 de etnici bulgari trăiesc în sudul Ucrainei. "Va fi o mare problemă, dacă va fi un aflux masiv", a semnalat Vinghenin. 

Prima ofensivă serioasă organizată de guvernul de la Kiev şi zecile de decese din Odessa au dus la cele mai grave tensiuni dintre Rusia şi Occident de după Războiul Rece, transmite AP. Kremlinul a transmis că bătălia pentru oraşul Slaviansk controlat de separatişti proruşi a distrus Pactul de la Geneva, încheiat cu scopul de a pune capăt tulburărilor din ţara profund divizată.

Citeşte şi:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările