Sky News: MI5 a dejucat un complot islamist ce viza asasinarea premierului Theresa May

Sky News: MI5 a dejucat un complot islamist ce viza asasinarea premierului Theresa May

Theresa May/ Foto: EPA

Un complot terorist ce viza asasinarea premierului Theresa May a fost dejucat de către MI5, susţine postul de ştiri Sky News.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Acesta este doar ultimul dintr-o serie de comploturi teroriste pe care poliţia şi serviciul de informaţii britanic MI5 susţin că le-au dejucat în acest an”, a afirmat jurnalistul celor de la Sky News, Martin Brunt.
 
„Din sursele noastre, directorul MI5, Andrew Parker, a informat astăzi miniştri cabinetului cu privire la gravitatea acestui posibil incident.
 
În esenţă, atacul sinucigaş islamist viza reşedinţa premierului dela Downing Street. Poliţia susţine că planul era de a lansa un obiect explozibil improvizat către Downing Street iar în haosul ce ar fi urmat să atace şi s-o ucidă pe Theresa May, premierul Marii Britanii”.
 
„Aceste informaţii şi ancheta ulterioară a fost desfăşurată de către Scotland Yard şi MI5 în ultimele săptămâni. Ancheta s-a finalizat săptămâna trecută atunci când trupele anti-tero au arestat doi indivizi, ce astăzi au fost acuzaţi oficial de complot în vederea săvârşirii unor acte de terorism”.
 
Naa'imur Zakariyah Rahman, în vârstă de 20 de ani din nordul Londrei, şi Mohammed Aquib, 21 de ani din sud-estul Birmingham-ului vor apărea în această dimineaţă în faţa unui judecător.
 
Andrew Parker, directorul MI5, a informat miniştri guvernului britanic că un total de 9 comploturi teroriste au fost dejucate doar în acest an, iar în ultimii patru ani totalul acestora este de 22.
 
Istoric, măsurile de securitate în Downing Street au fost introduse în anii 1970, fiind întărite în anii 1980 când ameninţarea din partea grupurilor republicane irlandeze a crescut. În 1991 IRA a lansat un atac cu mortar improvizat la Nr.10, proiectilul aterizând în grădina interioară fără a face nicio victimă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările