Situaţie inedită la Summitul NATO. Preşedintele Comisiei Europene abia s-a ţinut pe picioare. Liderii au intervenit VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jean-Claude Juncker a declarat recent că suferă de sciatică FOTO AFP
Jean-Claude Juncker a declarat recent că suferă de sciatică FOTO AFP

Liderii europeni au fost surprinşi dându-i o mână de ajutor preşedinelui Comisie Europene Jean-Claude Juncker, care nu-şi putea ţine echilibrul în timp ce se îndrepta spre o cină de gală prilejuită de Summitul NATO de la Bruxelles. Recent, şeful executivului comunitar a explicat de ce are astfel de dificultăţi, declarând răspicat că nu e în niciun caz vorba de consumul de alcool, aşa cum s-a speculat.

Juncker, în vârstă de 63 de ani, a fost surprins împletincindu-se la Summitul NATO, aşa că liderii europeni au fost forţaţi să intervină. Printre cei care i-au dat o mână de ajutor s-au numărat preşedinţii Finlandei şi Ucrainei, precum şi premierul Olandei, potrivit Euronews

Nu este pentru prima dată când preşedintele Comisiei Europene este văzut într-o asemenea stare, motiv pentru care s-a văzut nevoit în trecut să dea explicaţii după ce presa l-a acuzat că ar fi în stare de ebrietate. 

Juncker a declarat că în realitate suferă de sciatică, o afecţiune care se manifestă prin dureri în întreg membrul inferior şi ale cărei simptome se manifestă de obicei doar pe o parte a corpului, ceea ce afectează mişcările. 

„Am dificultăţi când merg. Nu sunt beat! Am sciatică! Aş fi preferat să fiu beat“, a declarat Juncker nu mai departe de luna trecută. 

De altfel, prim-ministrul portughez Antonio Costa a declarat joi că Juncker s-a plâns de dureri de spate. Un purtător de cuvânt al Comisiei Europene contactat de Euronews a precizat că „nu este elegant să discute despre problemele de sănătate“ ale preşedintelui.  

   

   

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite