Site-urile de informaţii din Lituania au decis să blocheze comentariile publice la articolele despre COVID-19

Site-urile de informaţii din Lituania au decis să blocheze comentariile publice la articolele despre COVID-19

FOTO: Arhivă

Cele mai mari portaluri lituaniene de informaţii au anunţat miercuri că suprimă comentariile publice la articolele lor despre COVID-19 pentru a lupta împotriva valului de teorii ale conspiraţiei colportate de cei care se opun vaccinării, notează AFP, citată de Digi24.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Dăm dovadă de solidaritate cu statul şi societatea în efortul comun destinat să neutralizeze dezinformarea răspândită de antivaccinişti”, a declarat preşedintele Asociaţiei Media Online din Lituania, Arnas Marcinkus.
 
„Succesul campaniei de vaccinare trebuie să fie cauza noastră comună, fără a exclude guvernul sau media. Cu toţii avem nevoie de soluţii pentru a ieşi din pandemie”, a adăugat el.
 
Aproximativ 71% dintre adulţii din această ţară cu 2,8 milioane de locuitori au fost vaccinaţi complet împotriva COVID-19, o rată mai mare decât cea a multor ţări vecine din Europa Centrală şi de Est. Dar numărul cazurilor de contaminare a crescut în ultimele zile, conform Digi24.
 
În octombrie, parlamentul lituanian a aprobat un bonus de 100 de euro pentru persoanele peste 70 de ani care se vaccinează.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările