Silvio Berlusconi: „Copiii mei se simt ca evreii în timpul Holocaustului“

Silvio Berlusconi: „Copiii mei se simt ca
evreii în timpul Holocaustului“

Berlusconi lucrează la o carte care va vedea în curând lumina tiparului

Fostul şef al Guvernului italian Silvio Berlusconi, condamnat definitiv la un an de închisoare, afirmă că fiii şi fiicele sale „se simt ca evreii în timpul lui Hitler", într-o carte care va apărea în curând, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Copiii mei spun că se simt ca familiile evreieşti în Germania sub regimul lui Hitler. Avem într-adevăr pe toată lumea împotriva noastră", a declarat el în această carte a jurnalistului Bruno Vespa, din care au fost difuzate câteva fragmente.

Il Cavaliere, în vârstă de 77 de ani, a fost condamnat definitiv la 1 august la un an de închisoare pentru fraudă fiscală şi în octombrie la doi ani de interzicere de a executa vreo funcţie publică de o Curte de Apel, o decizie împotriva căreia el va depune un recurs în casaţie.

Senatul va trebui să dezbată, la sfârşitul lunii, excluderea sa din Senat în urma condamnării definitive. Silvio Berlusconi vede în aceasta semnul încrâncenării „magistraţilor de stânga" care încearcă, potrivit lui, de 20 de ani să îl elimine de pe scena politică şi sunt pe punctul de a-l exclude din Parlament.

El a exclus în mod hotărât posibilitatea de a pleca să trăiască în străinătate, declarându-se „100 la sută italian". Ar fi totuşi dificil pentru el să facă acest lucru, având în vedere că paşaportul i-a fost confiscat în urma condamnării.

„Sunt italian 100 la sută. Am rădăcinile în Italia. Aici am fost antreprenor, om de sport, lider politic. Este ţara mea, ţara pe care o iubesc şi unde am totul: familie, prieteni, firme, casă. Nici măcar nu mă gândesc la posibilitatea de a părăsi Italia", a declarat el.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările