Sicilia va plăti jumătate din biletul de avion şi o treime din cazare pentru turiştii care vor să o viziteze la toamnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sicilia, mai puţin afectată de epidemia de Covid-19, încerarcă să atragă turiştii după ridicarea restricţiilor . Autorităţile au anunţat că va acoperi jumătate din costurile de zbor şi o treime din cheltuielile hoteliere pentru turiştii care doresc să o viziteze.

De asemenea, turiştii pot primi bilete gratuite la muzee şi situri arheologice, relatează Evening Standard. Din 10 martie, ziua în care s-a închis, Sicilia a pierdut până la un miliard de euro reprezentând venituri din turism. Chiar dacă schema propusă pentru a încuraja turismul ar costa administraţia insulei 50 de milioane de euro, autorităţile italiene tot consideră că ar fi o investiţie bună.

Aceste vouchere vor fi disponibile pe site-ul Visit Sicily imediat după ce ţara îşi va redeschide graniţele, însă această dată este deocamdată necunoscută.

Italia va permite restaurantelor să se deschidă, însă doar pentru a lucra în sistem de livrare, de pe 4 mai şi, de asemenea, va redeschide sectorul construcţiilor.

13% din PIB-ul Italiei vine din turism, aşa că ţara este nerăbdătoare să fie din nou vizitată atunci când va lua sfârşit pandemia, iar acest lucru s-ar putea întâmpla în toamnă.

În Italia, hotelierii şi administratorii plajelor lucrează la sisteme de protecţie pentru turişti. Pe plajă urmează a fi instalaţi pereţi despărţitori din plexiglas, iar hotelurile vor fi ocupate doar pe jumătate.

Între mesele din restaurant se va păstra o distanţă de doi metri.

Premierul italian Giuseppe Conte a anunţat joi că guvernul său va relaxa progresiv restricţiile impuse de autorităţi pentru limitarea răspândirii COVID-19, ţinându-se cont de nivelurile de contagiune diferite între regiunile Italiei, transmit Reuters.

''Prefer să o spun tare şi răspicat, cu riscul de a părea nepopular: guvernul nu poate garanta o revenire imediată la normalitatea vieţilor noastre de dinaintea crizei'', a spus Conte într-un discurs în parlamentul italian.

Menţionând un raport al consilierilor ştiinţifici ai executivului italian, el a explicat că o redeschidere completă a ţării la 4 mai ''ar conduce la o creştere exponenţială şi necontrolată a numărului infectărilor''.

Giuseppe Conte a reamintit că regiunile italiene pot adopta măsuri mai stricte decât cele stabilite la nivel naţional, dar nu pot relaxa restricţiile mai mult decât ceea ce s-a decis pentru întreaga ţară. Orice astfel de decizii ''ar trebui, indiferent de intenţii şi scopuri, să fie considerate ilegitime'', a subliniat prim-ministrul Italiei.

Calabria (sud) este una dintre regiunile care au sfidat deciziile guvernului de la Roma. Autorităţile regionale calabreze au emis un decret care le permite barurilor şi restaurantelor să-şi redeschidă activitatea cu condiţia de a servi clienţii doar în spaţii deschise.

Consecinţele economice ale unui al doilea val de contaminări cu COVID-19 ar fi ''chiar mai rele'', iar în perioada imediat următoare Italia trebuie să adopte o atitudine de coexistenţă cu noul coronavirus, nu de eliberare de acesta, a adăugat şeful executivului italian.

Acesta a menţionat că pachetul de stimulente economice, ce va fi prezentat în câteva zile, va include 15 miliarde de euro pentru companii şi 25 miliarde de euro direct pentru lucrătorii salariaţi şi liber profesionişti.

Economia italiană a înregistrat o scădere de 4,7% a produsului intern brut (PIB) în primul trimestru al acestui an comparativ cu trimestrul precedent, potrivit datelor prezentate joi de Institutul naţional de statistică italian (Istat). Comparativ cu primul trimestru din 2019, reculul atinge 4,8%, a precizat Istat.

Italia este una dintre ţările cele mai afectate de pandemia de coronavirus, cu 27.682 decese şi 203.591 de cazuri de infectări cu COVID-19 raportate până miercuri.

Numărul real al persoanele infectate cu noul coronavirus în Italia este de 10-20 de ori mai mare decât cel al cazurilor confirmate, a declarat joi Stefano Merler, din cadrul fundaţiei Bruno Kessler, care împreună cu Institutul Superior de Sănătate italian (ISS) a întocmit un studiu epidemiologic pe care guvernul de la Roma s-a bazat în elaborarea măsurilor prudente de relaxare a restricţiilor instituite pentru a combate epidemia, relatează joi agenţia EFE.

''În prezent (în Italia) între 3% şi 4% din populaţie poate fi infectată, adică aproximativ patru milioane de persoane'', a spus Merler la o conferinţă de presă organizată săptămânal de ISS, în timp ce numărul cazurilor de COVID-19 testate şi confirmate în această ţară este de 203.591.

În urma analizelor din studiul care cuprinde această estimare guvernul condus de Giuseppe Conte a elaborat un plan de relaxare a măsurilor de izolare care va fi aplicat începând din 4 mai. Vor fi reluate activităţile industriale, astfel că aproximativ 4,5 milioane de angajaţi vor reveni la lucru, dar vor fi menţinute restricţiile privind circulaţia persoanelor şi încă nu se deschid magazinele mari, restaurantele şi restul sectorului serviciilor.

Tot în urma evaluării din acest raport executivul de la Roma a decis ca şcolile să rămână închise până în septembrie. Conform studiului, în cazul unei redeschideri a şcolilor, ''rata R'' (termenul epidemiologic ce arată câte persoane infectează un pacient), care în prezent este sub 1 va creşte la circa 1,3 în toate regiunile Italiei.

La rândul său, directoul ISS, Silvio Brusaferro, a atenţionat că ''încă ne aflăm în mijlocul epidemiei şi virusul circulă, chiar dacă a scăzut numărul cazurilor şi cel al bolnavilor la terapie intensivă''. Acesta a mai spus că Italia este încă ''foarte departe'' de aşa-numita ''imunitate de grup'', despre care estimează că s-ar putea produce numai dacă procentul populaţiei infectate ajunge la circa 60%.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite