Sevilla: 15 tone de gunoi îndepărtate la demolarea unei tabere de ţigani români

Sevilla: 15 tone de gunoi îndepărtate la demolarea unei tabere de ţigani români

În ultimul an mai multe tabere de ţigani din Spania au fost demolate sursa: Publico

Poliţiştii din Sevilla au demolat 80 de construcţii improvizate, colibe şi corturi, dintr-o tabără ilegală, locuită de zeci de familii de ţigani români. Cu această ocazie, poliţiştii au trebuit să ridice şi 15 tone de gunoi produs de familiile respective.

Ştiri pe aceeaşi temă

80 de colibe din lemn şi corturi, pe lângă 15.540 de kilograme de gunoi şi 21 de cărucioare de supermarket au fost eliminate din cinci tabere improvizate ieri în Sevilla, în Isla Tercia, Charco de la Pava şi Puente de Camas, scrie Abc de Sevilla.

Operaţiunea a fost organizată de delegaţia de Convieţuire şi Siguranţă a Primăriei Sevilla în coordonare cu subdelegaţia de Guvern, Guvernul Regional Andaluz şi Primăria din Camas şi la ea au participat 10 brigăzi ale Poliţiei Locale Sevilla, tot atâtea de la Poliţia Naţională, 4 de la Poliţia Locală Camas şi 2 excavatoare.

Operaţiunea de demolare a taberelor ilegale a început acum 10 zile, mai întâi prin faza informativă, când locuitorii acestor tabere, în majoritate ţigani români, au fost informaţi de interdicţia de a folosi spaţiul public pentru construcţia de colibe şi corturi. Ieri, s-a trecut la faza a doua, demolarea propriu-zisă a taberelor. Totodată, ţiganii români au fost informaţi de resursele sociale oferite de diverse administraţii locale pentru ca aceştia să nu rămână în stradă, o problemă obişnuită în asemenea cazuri.

Citeşte pe adevarul.es ce au mai găsit poliţiştii în tabăra de ţigani din Sevilla.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările