Serviciile daneze de securitate anunţă că Statul Islamic ar putea fi responsabil de uciderea a două tinere în Maroc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daneza Louisa Vesterager Jespersen şi norvegiana Maren Ueland
Daneza Louisa Vesterager Jespersen şi norvegiana Maren Ueland

Serviciile daneze de securitate au anunţat că Statul Islamic (ISIS) ar putea fi responsabil de uciderea a două tinere femei în Maroc.

Serviciile daneze de securitate au anunţat joi că ISIS ar putea fi responsabilă de uciderea a două tinere femei, o daneză şi o norvegiană, în timp ce acestea se aflau în Munţii Atlas din Maroc.

Cadavrele celor două femei, daneza Louisa Vesterager Jespersen, de 24 de ani şi norvegiana Maren Ueland, de 28 de ani, au fost descoperite luni într-o regiune izolată din apropiere de Imlil, pe drumul către Toubkal, cel mai înalt vârf montan din Africa de Nord.

„Foarte multe dovezi indică faptul că aceste crime ar fi motivate politic, reprezentând în consecinţă un atac terorist", a declarat joi, într-o conferinţă de presă, premierul danez Lars Lokke Rasmussen.

Procurorul general marocan afirmase miercuri că un suspect în acest caz arestat la Marrakech este membru al unei grupări militante, fără a pronunţa însă numele acesteia. Totodată, el a anunţat că autorităţile cercetează o înregistrare video apărută pe reţele de socializare, care aparent arată uciderea uneia dintre fete.

Poliţia marocană caută alţi trei suspecţi. "Înregistrarea video şi cercetăile preliminare indică faptul că aceste crime ar fi fost comise de ISIS", se afirmă într-o declaraţie a serviciilor daneze de informaţii.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite