Serhi Dvornik: Rusia a deportat din Ucraina 230.000 de copii, vizând distrugerea naţiunii ucrainene

Serhi Dvornik: Rusia a deportat din Ucraina 230.000 de copii, vizând distrugerea naţiunii ucrainene

Consilierul Reprezentantului Permanent al Ucrainei la ONU, Serhi Dvornik, susţine că, de la începutul războiului, invadatorii au deportat în Rusia 230.000 de copii ucraineni.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit consilierului, prin astfel de metode, Rusia vrea să distrugă naţiunea ucraineană. În cadrul unei şedinţe a Consiliului de Securitate a ONU, Dvornik a calificat răpirea şi deportarea copiilor ucraineni în Rusia drept o "manifestare modernă a colonialismului".
 
"Răpirea a cel puţin 230.000 de copii ucraineni, dintre cei 1,4 milioane de cetăţeni ai Ucrainei deportaţi forţat în Rusia, este o crimă, care vizează distrugerea naţiunii ucrainene prin privarea acesteia de tânăra generaţie, ceea ce este o manifestare modernă a colonialismului" - a acuzat Serhi Dvornik. Acesta a menţionat că, în urma bombardamentelor ruseşti asupra oraşelor ucrainene, zeci de mii de civili au fost ucişi şi mulţi au fost răniţi, iar aproape 220.000 de oameni şi-au pierdut casele.
 
"Milioane de cetăţeni au fost forţaţi să părăsească teritoriile ocupate sau afectate de război. Opt milioane au devenit persoane strămutate intern, 6,5 milioane au părăsit Ucraina ca refugiaţi..." - a precizat consilierul reprezentantului ucrainean la ONU. "Nu avem nicio îndoială că, în strategiile militare ruse, această criză a refugiaţilor a fost gândită ca unul dintre rezultatele de succes ale războiului. La fel şi criza alimentară..." - a adăgat Dvornik.
 
UE transmite că nimeni nu va recunoaşte vreodată "paşaportizarea" rusească a regiunilor Zaporijjia şi Herson
 
Şeful Delegaţiei UE în Ucraina, Matti Maasikas, a scris pe Twitter că nimeni nu va recunoaşte vreodată "paşaportizarea" desfăşurată de Rusia în teritoriile ucrainene ocupate.
 
De asemenea, potrivit diplomatului, nimeni nu va recunoaşte "referendumurile" ruseşti din aceste teritorii. "Trupele de ocupaţie rusă au fost nevoite să renunţe la toate ideile referitoare la 'referendum' în regiunea Herson, din lipsa de sprijin. De ce ar crede că 'paşaportizarea' planificată va fi mai bine primită? Oricum, nimeni nu va recunoaşte vreodată astfel de acţiuni" - a mai scris Maasikas.
 
Reprezentantul UE la Kiev a reacţionat, astfel, la decretul semnat de preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, privind simplificarea procedurii de acordare a cetăţeniei ruse pentru ucrainenii din regiunile Zaporijjia şi Herson, aflate sub ocupaţia ruşilor. Ministerul Afacerilor Externe de la Kiev a calificat acest decret al lui Putin drept "o nouă dovadă a scopului criminal al războiului Rusiei împotriva Ucrainei".

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările