Serbia i-a acordat cetăţenie fostei şefe a guvernului de la Bangkok, care a fugit din Thailanda în urma unor acuzaţii de corupţie

Serbia i-a
acordat cetăţenie fostei şefe a guvernului de la Bangkok, care a fugit din Thailanda în urma unor acuzaţii de corupţie

Yingluck Shinawatra FOTO Arhiva

Fosta şefă a Guvernului de la Bangkok, Yingluck Shinawatra, care a fost condamnată în Thailanda la cinci ani de închisoare, în urma unor acuzaţii legate de corupţie, a primit cetăţenie sârbă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Agenţia de ştiri Tanjug a scris, joi, că Guvernul sârb i-a oferit cetăţenie „pentru că ar putea fi în interesul Serbiei”. Oficialii sârbi nu au comentat referitor la motivul din spatele acestei decizii.

Un decret guvernamental care confirmă că fostul premier thailandez a primit cetăţenie sârbă a fost publicat în iunie, în monitorul oficial al Serbiei.

Cu paşaportul sârbesc, Shinawatra poate călători fără viză în peste 100 de ţări, inclusiv majoritatea statelor membre UE.

Ea a fugit din Thailanda în 2017, cu câteva zile înainte să fie condamnată de fapte de corupţie, care au costat ţara miliarde de dolari. Ea şi susţinătorii său spun că dosarul a fost motivat politic.

Ea a ajuns în Londra, trecând prin Dubai, unde fratele său miliardar, fostul prim-ministru Thaksin Shinawatra, locuieşte în exil, după ce a fugit din Thailanda, în urma unor acuzaţii de corupţie.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările