Serbia: Autorităţile suspectează mafia de organizarea unui „accident de avion” împotriva unor oficiali

Serbia: Autorităţile suspectează mafia de organizarea unui „accident de avion” împotriva unor oficiali

Autorităţile din Serbia se tem că mafia organizează un accident de avion împotriva oficialilor FOTO Reuters

Mafia sârbă, suspectată că organizează un "accident de avion" împotriva unor oficiali de rang înalt Autorităţile din Serbia suspectează că anumite grupări mafiote s-au apucat să organizeze un „accident de avion" pentru a „elimina" oficiali de rang înalt. Totodată, Guvernul a lansat o campanie de combatere a corupţiei şi a crimei organizate, a declarat o sursă din cadrul poliţiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Dispunem de informaţii conform cărora liderii anumitor grupări mafiote ar încerca să provoace o defecţiune la avionul oficial atunci când preşedintele, premierul şi vicepremierul vor călători", a anunţat poliţia sârbă într-un comunicat, citat de Mediafax.

Avionul pe care îl folosesc responsabilii sârbi, de tip Learjet 31A, cu 22 de ani de ore de zbor, a înregistrat un număr de defecţiuni tehnice, în ultimele luni. Poliţia subliniază că, dacă un eveniment tragic s-ar produce, „ar fi imposibil de stabilit dacă a fost vorba de un accident sau un act deliberat.”

Aflat în vizită în Irlanda, premierul Iviţa Dacici a fost informat de ancheta poliţiei şi a decis să se întoarcă la Belgrad „joi, în cursul nopţii la bordul aceluiaşi aparat", conform aceleiaşi surse.

Guvernul naţionalist al lui Dacici şi-a stabilit ca prioritate lupta împotriva corupţiei, criteriu esenţial impus de Bruxelles Belgradului în demersurile sale de aderare la Uniunea Europeană. Printre primele măsuri, în decembrie, poliţia l-a arestat pe cel mai bogat şi influent om de afaceri din Serbia, Miroslav Miskovici, acuzat că a deturnat peste 30 de milioane de euro.

Parchetul sârb anchetează de asemenea presupuse contacte între oficiali guvernamentali de rang înalt şi lumea interlopă din Balcani.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările