Separatiştii provoacă guvernul ucrainean la un meci între tancuri

Separatiştii provoacă guvernul ucrainean la un meci între tancuri

Separatiştii sugerează ca cele două părţi ale conflictului din estul Ucrainei să se confrunte într-o bătălie cu tancuri

Rebelii proruşi din est provoacă guvernul Ucrainei la un concurs care ar pune capăt conflictului ce a ucis aproape 7.000 de persoane: un biatlon cu tancuri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Separatiştii din estul Ucrainei sugerează ca cele două părţi ale conflictului – ei şi Guvernul ucrainean – să se confrunte într-o bătălie cu tancuri. Însă Guvernul Ucrainei a numit această provocare „paroxismul nebuniei“, notează „Daily Mail“.
 
Solicităm campionilor voştri să se întreacă cu noi într-un biatlon cu tancuri“, a declarat maiorul Petr Ruciov, comandantul batalionului 1 de tancuri din cadrul auto-intitulatei Republici Populare Doneţk. „Potrivit tradiţiei antice, dacă rezultatul bătăliei este dificil sau nesigur, se programează un duel între cei mai puternici soldaţi“, a adăugat Ruciov într-un comunicat de presă oficial.
 
Republica Doneţk a anunţat săptămâna trecută intenţia de a susţine primul biatlon între tancuri pentru miliţiile locale şi forţele de apărare din republica învecinată Lugansk, raportează agenţia de ştiri Novorossia. 
 
Biatlonul de tancuri a fost inventat în Rusia, în 2013, ca o ocazie pentru ţări să-şi demonstreze puterea militară şi să-şi îmbunătăţească capacităţile. Potrivit regulilor, echipelor li se solicită să concureze una împotriva alteia, depăşind obstacole şi capcane în timp ce se trage la ţintă. Ratarea unei ţinte înseamnă că echipa trebuie să realizeze un circuit în plus.
 
Rebelii au adăugat că evenimentul acesta le-ar permite „să-şi demonstreze abilităţile ca acurateţea, trasul la ţintă şi performanţa şoferilor noştri“. Însă armata ucraineană a refuzat să ia în considerare sugestia rebelilor.
 
Această propunere este paroxismul nebuniei. Nu are niciun sens. De ce ar trebui să jucăm jocuri cu teroriştii? Singurul lucru pe care trebuie să-l facem cu ei este să-i neutralizăm. Nu vom accepta această propunere. Niciodată“, spune purtătorul de cuvânt al Armatei, colonelul Andri Lisenko.
 
Rusia a găzduit sâmbătă finala Jocurilor Internaţionale ale Armatei, în cadrul cărora are loc şi finala biatlonului cu tancuri. Favorită a fost Rusia, care s-a confruntat cu echipe din China, India şi Kazahstan.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările