Separatiştii pro-ruşi spun că oţelăria Azovstal va fi demolată. Ce se va construi în loc? „Rusia este aici pentru totdeauna”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Profimedia
FOTO Profimedia

Denis Puşilin, liderul regiunii separatiste pro-ruse Doneţk, a declarat că oţelăria Azovstal va fi demolată după ce va fi capturată complet, potrivit agenţiei Ria Novosti. Puşilin spune că în locul combinatului va fi construit un parc tehnologic sau pur şi simplu un parc.

De altfel, nu ar fi prima oară când Puşilin vorbeşte despre Mariupol în termenii transformării.

​Şeful autoproclamatei Republici Populare Doneţk a declarat pe 9 mai că intenţionează să transforme Mariupol într-o staţiune, în timp ce oraşul portuar este acum distrus de bombardamentele ruseşti şi schimburile de focuri.

„Rusia este aici pentru totdeauna, iar voi sunteţi în sfârşit acasă. Acum acesta este teritoriul Republicii Populare Doneţk pentru totdeauna. Nimeni nu ne-o va lua“, a spus Puşilin după ce a participat la evenimentele de marcare a Zilei Victoriei.

„Avem putere, avem oportunităţi, avem sprijinul celei mai mari ţări frumoase – Rusia”, le-a spus Puşilin locuitorilor din Mariupol, potrivit agenţiei de ştiri de stat ruse TASS.

„Sarcina este de a face din Mariupol un oraş staţiune, ceea ce nu a fost posibil până acum”.

Primăria Mariupol, la rândul său, a spus că autoproclamata Republica Populară Doneţk intenţionează să demoleze Azovstal, dar doar pentru că în curând forţele ucrainene vor avea puterea de a recupera Mariupol şi că, astfel, „ruşii distrug preventiv un important complex industrial pentru Ucraina” şi vor să şteargă orice amintire a eroismului ucrainean.

Primăria Mariupol subliniază că ocupanţii nu sunt interesaţi de restaurarea şi dezvoltarea Mariupolului, deoarece pentru ei este doar un teritoriu pentru coridorul Crimeei. Totodată, autorităţile oraşului au reamintit că Azovstal este un complex metalurgic unic, care a oferit locuri de muncă pentru 10.000 de oameni.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite