Se anunţă temperaturi-record pentru Franţa. În Paris, valorile termice ar putea depăşi 40 de grade Celsius

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Un val de caniculă se va abate peste Franţa, fiind preconizate temperaturi care vor depăşi 40 de grade Celsius, în această săptămână, având potenţialul să bată recordul înregistrat pentru luna iunie, scrie BBC News.

Luni, este posibil ca temperaturile să depăşească 35 de grade şi acestea vor fi în creştere, până spre sfârşitul săptămânii.

Nordul ţării, inclusiv Parisul, va fi cel mai afectat. Au fost instalate fântâni temporare şi piscinele publice vor rămâne deschise până mai târziu, ca urmare a valului de căldură aşteptat. De asemenea, va fi distribuită apă şi un plan de îngrijire va fi implementat pentru persoanele vulnerabile, inclusiv bătrâni, având în vedere că umiditatea va face ca o temperatură de 40 de grade să fie resimţită ca 47 de grade în capitală.

Franţa, Germania, Elveţia şi Belgia ar putea depăşi recordurile naţionale de temperatură pentru luna iunie în zilele următoare.

Sunt făcute comparaţii cu valul de căldură care a afectat Franţa în august 2003, în urma căruia s-au înregistrat aproape 15.000 de decese. Pe 12 august a fost o temperatură de 44,1 grade Celsius.

Meteo France a avertizat că temperaturile s-ar putea menţine ridicate până weekendul viitor şi chiar şi noaptea se vor înregistra peste 20 de grade Celsius în multe zone. Oraşele mare sunt deosebit de vulnerabile, a precizat serviciul meteorologic.

Parisul a activat „nivelul trei“ al planului de căldură extremă – nivelul patru, cel maxim, nu a fost niciodată folosit.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite