Scene din campania electorală din Spania: cuţite însângerate, gloanţe şi ameninţări cu moartea

Scene din campania electorală din Spania: cuţite însângerate, gloanţe şi ameninţări cu moartea

Scrisoare de amenintare cu moartea primita de Pablo Iglesias FOTO Twitter @PabloIglesias

Ministrul spaniol al Turismului, Reyes Maroto, a primit un plic în care a găsit „un cuţit însângerat”, conform unei reprezentante a Partidului Socialist, la doar câteva zile după ce un alt politician de stânga a primit scrisori în care era ameninţat cu moartea şi un plic cu gloanţe.

Ştiri pe aceeaşi temă

Incidentele au loc în contextul alegerilor regionale din Madrid. Maroto, care se află pe lista electorală a socialiştilor în cadrul acestor alegeri, a mulţumit pentru sprijinul pe care l-a primit pe reţelele sociale şi a spus că „libertatea va câştiga”.
 
Săptămână trecută, Pablo Iglesias, liderul partidului de stânga Podemos şi ministrul de Interne, a primit un plic în care a găsit scrisori în care era ameninţat cu moartea şi gloanţe.
 
Ameninţările au fost condamnate de politicienii spanioli, inclusiv de către premierul Pedro Sanchez. „Gata cu asta! Nu putem permite aşa ceva. Nu putem permite ca ura să ne împiedice să trăim împreună în Spania”, a scris acesta pe Twitter.
 
Poliţia spaniolă încearcă acum să afle dacă substanţa roşie de pe cuţitul trimis ministrului Turismului este într-adevăr sânge.
 
Între timp, partidul de extremă dreapta Vox şi-a exprimat scepticismul cu privire la veridicitatea ameninţărilor. Vineri, Iglesias s-a retras dintr-o dezbatere la radio după ce o candidată a Vox a spus că nu crede că ameninţările sunt autentice.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările