Scandalul Pegasus - al interceptărilor - se extinde şi în Polonia

Scandalul Pegasus - al interceptărilor - se extinde şi în Polonia

Foto: Arhiva Adevărul

Sunt şanse în creştere pentru înfiinţarea unei comisii parlamentare speciale care să investigheze scandalurile de interceptare din Polonia, atât cel recent care implică presupusa utilizare a programelor spion Pegasus de către partidul de guvernământ Lege şi Justiţie (PiS), cât şi potenţiale cazuri anterioare care ar fi putut avea loc sub guvernele anterioare.

Ştiri pe aceeaşi temă

O moţiune relevantă, depusă de liderul grupării anti-establishment Kukiz'15, Pawel Kukiz, a câştigat acceptarea tuturor partidelor de opoziţie.

În timp ce PiS ar putea fi tentat de perspectiva „îngheţării” moţiunii în timpul lucrărilor parlamentare, trebuie să-şi amintească că, în consecinţă, ar putea pierde voturile lui Kukiz'15, a scris cotidianul Rzeczpospolita.

Kukiz însuşi a ameninţat în presă că va întrerupe cooperarea cu PiS dacă proiectul este blocat. Viitorul comisiei va depinde, aşadar, probabil de echilibrul puterii în camera inferioară (Sejm) şi aranjamentele de culise,

 

deoarece atât opoziţia, cât şi PiS pot conta pe aproximativ acelaşi număr de voturi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările