Scandal în Marea Britanie: Imigranţi plimbaţi cu limuzina şi deportaţi cu avioane private

0
Publicat:
Ultima actualizare:
avion

Cel puţin 53 de avioane private au fost folosite pentru deportarea din Marea Britanie a aproape trei mii de imigranţi care nu au obţinut azil politic.

Unul dintre zboruri, care a costat suma exorbitantă de 250.000 de lire, a transportat un singur pasager, de origine marocană, relatează Daily Mail.

Este vorba de cyber-teroristul Younes Tsouli, considerat cel mai eficient hacker al al-Qaida. Acesta a fost condamnat în 2007 la 16 ani de închisoare, dar autorităţile au decis anul acesta să îl deporteze.

În alte cazuri de acest gen, o cursă de linie a fost folosită pentru a returna 11 afgani în Kabul, iar un avion de 265 dfe locuri a dus acasă 25 de nigerieni.

De la începutul lui 2014, autorităţile britanice au cheltuit peste 14 milioane de lire pentru aceste transporturi private, la care se adaugă peste 30 de milioane de lire pentru biletele de avion ale imigranţilor care au fost de acord să fie deportaţi.

În total, 2.892 de imigranţi au fost deportaţi cu astfel de curse aeriene, la un cost mediu de 5.000 de lire. O astfel de sumă ar fi suficientă pentru un zbor la clasa întâi către aproape orice destinaţie din lume.

Printre destinaţiile acestor zboruri se numără ţări ca Afganistan, Pakistan, Jamaica, Nigeria sau Albania.  

Informaţiile au declanşat un adevărat scandal în Marea Britanie.

„Sunt nişte cifre şocante pentru un minister care se confruntă cu tăieri de fonduri. Un avion pe jumătate gol e o risipă de bani şi arată lipsa de competenţă şi organizare. Miniştrii trebuie să îşi revină”, a declarat  Keith Vaz, parlamentar laburist şi şef al comisiei de profil din Camera Reprezentanţilor.


Imigranţi plimbaţi cu limuzina

Dezvăluirea vine la doar două zile după ce tot Daily Mail a scris că imigranţii au fost, uneori, transportaţi cu limuzina.

image

foto Daily Mail

Un vehicul de lux a fost închiriat cu 3.000 de dolari pentru a transporta şapte solicitanţi de azil de la Londra la Manchester.

Limuzina Hummer de 16 locuri i-a luat pe cei şapte bărbaţi africani de la hotelul din Heathrow în care erau cazaţi şi i-a dus către noile lor locuinţe.

Peste 100 de imigranţi au fost cazaţi de stat în hotelurile şi casele localnicilor din Heathrow, iar nota de plată s-ar ridica, potrivit unui localnic, la peste 7.000 de lire pe zi.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite