Scandal în familia regală britanică: ducesa de York, filmată când primeşte bani pentru a interveni pe lângă Prinţul Andrew

Ducesa de York, Sarah Ferguson, fosta soţie a prinţului Andrew al Marii Britanii, a fost filmată de un reporter sub acoperire, când prima bani în schimbul intervenţiei pe lângă prinţ, anunţă săptămânalul News of the World.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sarah Ferguson a fost filmată, joi seara, când a primit 40.000 de dolari cash de la un reporter al publicaţiei britanice care s-a dat drept un om de afaceri. Acesta i-ar fi cerut jumătate de milion de lire sterline în schimbul intervenţiei sale pe lângă prinţul Andrew, reprezentant special al Marii Britanii pentru afaceri internaţionale.

Publicaţia nu a făcut, însă, publică înregistrarea video cu întreaga discuţie dintre Ducesă şi reporterul News of the World.

Ferguson i-a spus reporterului că prinţul Amdrew, cel de-al doilea fiu al Reginei Elisabeta a II-a, i-ar recomandat să ceară 500.000 de lire. "Ştie că trebuie să subscrie la mine pentru că nu am bani. Aşa că dacă vrei să îl cunoşti pentru afaceri, ai grijă de mine şi el va avea grijă de tine...vei primi înapoi înzecit", ar fi spus prinţesa. Totuşi, publicaţia specifică faptul că prinţul nu ştia de înţelegere.

Potrivit publicaţiei britanice, Ducesa s-a întâlnit cu falsul afacerist de două ori, prima dată la un hotel din New York şi apoi la un club exclusivist din Londra.

Palatul Buckingham a refuzat să comenteze acuzaţiile publicate duminică de News of the World.

Ducele şi Ducesa de York au divorţat în 1996, dar au rămas prieteni apropiaţi. Publicaţia britanică face referire în material şi la relaţia dintre fostul cuplu regal, precizând că, însăşi Ducesa a precizat că ea şi fotul său soţ sunt cel mai fericit cuplu divorţat.

Ducesă în pragul falimentului

Potrivit presei britanice, ducesa de York, în vârstă de 50 de ani, este în pragul falimentului, pentru a doua oară de la despărţirea de prinţul Andrew.

La mijlocul anilor '90, Sarah Ferguson reuşise să acumuleze datorii de peste patru milioane de lire sterline. Acesta a stârnit admiraţia apropiaţilor deoarece a reuşit să-şi reducă suficient de mult chetuielile pentru a-şi achita în întregime datoriile. Ducesa a obţinut circa 2,2 milioane de lire sterline din publicarea autobiografiei, astfel că a reuşit să scape de datorii la începutul lui 1997, scrie "The Telegraph".

În acestă perioada Ducesa a ales să muncească în SUA, pentru a nu exista speculaţii că ar profita de relaţiile sale cu familia regală britanică.

În ultimii doi ani, problemele financiare ale Ducesei s-au agrevat, în parte şi ca urmare a încetării colaborării sale cu WeightWatchers, de unde încasa circa două milioane de lire sterline anual.

De această dată, nu se ştie exact cât de serioase sunt problemele financiare ale fostei membre a familiei regale britanice. Totuşi, compania pe care Ducesa a întemeiat-o în SUA a încheiat anul trecut cu datorii de circa 650.000 de lire sterline.

De asemenea, Sarah Ferguson a fost chemată în justiţie pentru o factură neplătită în valoare de aproximativ 200.000 de lire sterline, dar şi pentru că ar fi încercat să oprească publicarea unei cărţi. Prezentatorul de televiziune, Chris Rogers, cere daune în valoare de 20.000 de lire sterline deoarece Ducesa ar fi încercat să împiedice apariţia cărţii în care acesta povesteşte vizita fostei membre a casei regale britanice la orfelinatele din Turcia din urmă cu doi ani, vizită care s-a soldat cu o interdicţie de a mai pune piciorul în această ţară. Interdicţia a fost ulterior ridicată.

Potrivit apropiaţilor casei regale britanice, Ducesa de York nu a obţinut, la divorţ, o sumă substanţială de bani, asemenea prinţesei Diana, care a încasat în urma divorţului de Prinţul Charles circa 17 milioane de lire sterline.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările