Salvini găzduieşte la Milano o mare reuniune a extremei drepte europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Matteo Salvini, al doilea din dreapta), la lansarea Alianţei europene a popoarelor şi naţiunilor
Matteo Salvini, al doilea din dreapta), la lansarea Alianţei europene a popoarelor şi naţiunilor

Douăsprezece partide de extremă dreapta se reunesc sâmbătă în jurul liderilor francez Marine Le Pen şi italian Matteo Salvini, cu o săptămână înaintea alegerilor europene, au declarat surse din cadrul partidului francez de extremă dreapta pentru AFP.

În afară de şefa Rassemblement national (RN, fostul FN, extremă dreapta) şi liderul Ligii, alte zece formaţiuni eurosceptice urmează să fie prezente în Piaţa Catedralei din Milano, dintre care şase reprezentate de conducătorii lor - şi anume RN, Liga, PVV din Olanda de către Geert Wilders, partidul bulgar Volia de către Veselin Mareşki, SPD-ul ceh de către Tomio Okamura, iar Sme Rodina slovac de către Boris Kollar.

AfD din Germania, care ar putea aduce 11 aleşi în Parlamentul European (PE) la 26 mai, va fi reprezentat de eurodeputatul George Meuthen, FPÖ din Austria de către eurodeputatul Harald Vilimski, Vlaams Belang flamand de eurodeputatul Gerolf Annemans, un fost preşedinte.

Partidul Popular Danez va fi reprezentat de eurodeputatul Andres Vistisen, partidul eston Ekre de către vicepreşedintele său Jaak Madison, iar Adevăraţii Finlandezi de către vicepreşedinta Laura Huhtasaari.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite