Salisbury, oraşul otrăvirii lui Serghei Skripal, desemnat locul ideal în care să trăieşti în Marea Britanie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Salisbury FOTO Getty Images
Salisbury FOTO Getty Images

Salisbury, oraşul în care fostul spion rus Serghei Skripal şi fiica sa au fost otrăviţi cu neurotoxina noviciok, a fost numit cel mai bun loc în care să trăieşti, din Marea Britanie, scrie CNN.

La un an după ce atacul asupra lui Serghei Skirpal şi a fiicei sale Iulia a avut loc, The Sunday Times a acordat oraşului Salisbury locul de frunte în lista sa anuală, spunând că „există optimism în aer” în localitatea din sudul Angliei. 

Potrivit agenţiei britanice Press Association (PA), editorul Sunday Times Helen Davies a spus că oraşul de 45.000 de locuitori a dat dovadă de „un real spirit colectiv în ceea ce priveşte atacul chimic“.

Serghei Skripal şi fiica sa au fost găsiţi în stare de inconştienţă pe o bancă din centrul oraşului, pe 4 martie, după ce fuseseră expuşi la ceea ce a fost descrisă drept una dintre cele mai letale arme chimice create vreodată. Autorităţile au petrecut aproape un an decontaminând locurile posibil toxice legate de otrăvire, în urma căreia cei doi au fost spitalizaţi vreme de câteva săptămâni.

Sunday Times a specificat că Salisbury „şi-a revenit“ după „şocul, teama şi confuzia declanşate de atac“.

„În perioada imediat următoare otrăvirii, magazinele oraşului s-au golit; turiştii, care reprezintă un pilon al economiei locale, n-au mai venit. Dar acum lucrurile revin la normal, restaurantele sunt pline şi există speranţă şi entuziasm în aer“, a scris ziarul.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite