Salah Abdeslam a fost extrădat în Franţa

Salah Abdeslam a fost extrădat în Franţa

Salah Abdeslam FOTO Fox News

Salah Abdeslam, unul dintre suspecţii cheie în atacurile teroriste din noiembrie anul trecut de la Paris, a fost extrădat în Franţa, au declarat miercuri procurori federali pentru agenţia de ştiri Belga, transmite DPA.

Ştiri pe aceeaşi temă

Abdeslam era încarcerat din 19 martie într-o închisoare din Bruges, în nord-vestul Belgiei, într-o celulă din aripa de securitate specială şi individuală creată în 2008 pentru persoanele care prezintă un risc de evadare şi cei care au probleme de comportament în închisorile normale, transmite Agerpres.

Francezul de origine marocană, în vârstă de 26 de ani, a fost inculpat pentru crime teroriste şi participare la activităţile unui grup terorist.

După patru luni de căutări, Salah Abdeslam a fost capturat la mijlocul lunii martie de către forţele de intervenţie belgiene în timpul unui raid antiterorist din cartierul Molenbeek, unde s-a născut şi a crescut şi unde încă mai locuiesc părinţii, rudele şi prietenii săi.

Iniţial, Abdeslam a cerut să fie judecat în Belgia, însă s-a răzgândit şi a solicitat transferul în Franţa.

Salah va compărea miercuri în faţa magistraţilor de instrucţie francezi în vederea inculpării sale. Parchetul a precizat că va cere plasarea lui în arest preventiv.

Va fi apărat de avocatul Frank Breton

Avocatul Frank Breton a anunţat mai multe publicaţii că a fost desemnat de către Salah Abdeslam să îi asigure apărarea în Franţa, relatează Reuters.

Acest avocat din Lille precizează că a acceptat dosarul după ce s-a întâlnit cu suspectul, vineri, în Belgia, cu care a stat de vorbă mai multe ore, în compania avocatului belgian Sven Mary, însărcinat cu acest caz după arestarea lui Salah Abdeslam în martie, notează news.ro.

„Starea sa de spirit este a unui băiat prăbuşit, evident, din cauza dramei care s-a desfăşurat în Franţa, şi care doreşte să vorbească justiţiei franceze“, a declarat miercuri Frank Breton pentru postul BFM TV.

„Doreşte să se explice şi, cred eu, să colaboreze cu justiţia franceză“, a adăugat avocatul.

Salah Abdeslam este considerat ultimul supravieţuitor al comandourilor care au comis atacurile din 13 noiembrie anul trecut la Paris şi în apropiere de Stade de France, la Saint-Denis. Atacurile s-au soldat cu 130 de morţi şi sute de răniţi.

Frank Breton l-a apărat şi pe Smaïn Aït Ali Belkacem, condamnat ulterior pentru participare la atacurile din 1995 de la Paris, dar a renunţat după ce inculpatul a revenit asupra mărturisirilor pe care le-a făcut.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările