Ruşii cu bani care cumpără iPhone au convins Apple să includă Crimeea în teritoriul rus

Ruşii cu bani care cumpără iPhone au convins Apple să includă Crimeea în teritoriul rus

Podul dintre Rusia şi Crimeea.(Foto:Pravda)

Ucraina a criticat compania americană Apple  după ce a marcat teritoriul contestat al Crimeii ca parte a Rusiei, în aplicaţiile sale pentru utilizatorii ruşi, scrie CNN.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Hărţile Apple (AAPL) listează oraşele din Crimeea, precum Sevastopol, în interiorul teritoriului rusesc. De asemenea, Apple Maps arată o graniţă între restul Ucrainei şi Crimeea, fără a face acest lucru la strâmtoarea Kerci, între Rusia şi Crimeea.
 
În schimb, pentru utilizatorii din afara Rusiei, Crimeea este delimitată ca fiind parte a teriotoriului ucrainean.
 
Rusia a anexat Crimeea în 2014, printr-o intervenţie militară rapidă. Înlăturarea regimului pro-rus din Ucraina au dus şi la declanşarea unui conflict în estul Ucrainei, între separatiştii susţinuţi de Rusia şi soldaţii ucrainieni. Ucraina şi susţinătorii săi vestici, printre care şi SUA, susţin că anexarea Crimeii a fost ilegală şi au impus sancţiuni economice.
 
Apple a primit mai multe solicitări din partea ruşilor de a reprezenta Crimeea ca parte a Rusiei. Pentru a nu se confrunta cu sancţiuni pe piaţa rusă, una extrem de profitabilă pentru produsele companiei, s-a recurs la acest compromis, conform Hotnews.
 
Parlamentul a anunţat că un reprezentant Apple a informat unul dintre comitete că reprezentările "incorecte" ale teritoriului au fost modificate, pentru a se alinia cu legislaţia rusească.
 
 
Oficialii ucrainieni au atacat compania. Ministrul de Externe Vadym Pristaiko a transmis printr-o serie de tweet-uri că firma „ar trebui să rămână la tehnologie şi entertainment. Politica globală nu este punctul vostru forte“. Apple nu a oferit comentarii încă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările