Ruşii anunţă că negociază cu turcii un nou contract de livrare a unor sisteme S-400: „Avem planuri mari“

Ruşii anunţă că negociază cu turcii un nou contract de livrare a unor sisteme S-400: „Avem planuri mari“

Sisteme S-400 FOTO Arhivă

Rusia şi Turcia lucrează la un nou contract în vederea livrării unor sisteme ruse de apărare antiaeriană şi antirachetă de tip S-400 suplimentare Ankarei, dezvăluie vineri agenţia rusă de presă Interfax, relatează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Interfax citează în acest sens un oficial rus de rnag înalt din cadrul Serviciului federal de cooperare militaro-tehnică.

Directorul Agenţiei publice ruse de exporturi militare Rosoboronexport îşi exprima, luna trecută, speranţa finalizării în primul semestru din 2020 a unui nou acord cu Ankara.

„Însă vreau să subliniez că o cooperare militaro-tehnică cu Turcia nu se limitează la livrarea unor (sisteme ruse de apărare antiaeriană şi antirachetă de tip) S-400. Avem planuri mari“, subliniat Aleksandr Miheiev.

Un prim contract cu privire la achiziţionarea unor sisteme de tip S-400 de către Turcia s-a concretizat în iulie prin livrarea primelor elemente ale sistemelor, care urmează să devină deplin operaţionale în primăvară.

Sistemele ruse de tip S-400 au tensionat şi mai mult relaţiile între Ankara şi aliaţii săi din cadrul NATO, în frunte cu Statele Unite, care au suspendat participarea Turciei la un program de dezvoltare a avionului de luptă de tip F-35.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: