Ruşii anunţă că negociază cu turcii un nou contract de livrare a unor sisteme S-400: „Avem planuri mari“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rusia şi Turcia lucrează la un nou contract în vederea livrării unor sisteme ruse de apărare antiaeriană şi antirachetă de tip S-400 suplimentare Ankarei, dezvăluie vineri agenţia rusă de presă Interfax, relatează Reuters.

Interfax citează în acest sens un oficial rus de rnag înalt din cadrul Serviciului federal de cooperare militaro-tehnică.

Directorul Agenţiei publice ruse de exporturi militare Rosoboronexport îşi exprima, luna trecută, speranţa finalizării în primul semestru din 2020 a unui nou acord cu Ankara.

„Însă vreau să subliniez că o cooperare militaro-tehnică cu Turcia nu se limitează la livrarea unor (sisteme ruse de apărare antiaeriană şi antirachetă de tip) S-400. Avem planuri mari“, subliniat Aleksandr Miheiev.

Un prim contract cu privire la achiziţionarea unor sisteme de tip S-400 de către Turcia s-a concretizat în iulie prin livrarea primelor elemente ale sistemelor, care urmează să devină deplin operaţionale în primăvară.

Sistemele ruse de tip S-400 au tensionat şi mai mult relaţiile între Ankara şi aliaţii săi din cadrul NATO, în frunte cu Statele Unite, care au suspendat participarea Turciei la un program de dezvoltare a avionului de luptă de tip F-35.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite