Rusia vrea să transforme uzina Azovstal în parc de distracţii

Rusia vrea să transforme uzina Azovstal în parc de distracţii

FOTO: Profimedia

Rusia intenţionează să transforme fosta uzină Azovstal, devenită un simbol al rezistenţei ultimilor apărători ai Mariupolului, într-un parc industrial sau chiar unul de distracţii, informează The Moscow Times.

Ştiri pe aceeaşi temă

Vicepremierul rus Marat Kusnulin a declarat că a început deja un proces de reconstrucţie a uzinei de la Azovstal, extrem de avariată în urma luptelor din timpul asediului Mariupolului. Cu atoate acestea, Kusnulin a mărturist că acest complex nu va fi refăcut în totalitate, potrivit Digi24. 

„Nu e nevoie să restaurăm Azovstalul. Zona poate funcţiona în continuare ca parc industrial sau zonă de distracţii”, a spus oficialul rus la postul TV Rusia 24.

Fostul proprietar al uzinei Azovstal, miliardarul ucrainean Rinat Ahmetov, a anunţat deja că vrea să dea în judecată Rusia, de la care intenţionează să ceară 20 de miliarde de dolari sub formă de despăgubiri.

„Cu siguranţă vom da în judecată Rusia şi vom cere despăgubiri pe măsura pierderilor şi a afacerilor distruse. Costul de înlocuire din cauza agresiunii ruseşti este între 17 şi 20 de miliarde de dolari. Valoarea finală va fi determinată în procesul intentat Rusiei”, a spus într-un interviu Rinat Ahmetov, proprietarul Metinvest, cel mai mare producător de oţel din Ucraina.

Combinatul de la Azovstal a fost distrus aproape în întregime în timpul bătăliei pentru Mariupol. Pe 17 mai, la aproape trei luni de la declanşarea invaziei Ucrainei de către Rusia, ultimii apărători de la Azovstal s-au predat forţelor ruse.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările