Rusia respinge solicitarea Olandei de a-l intervieva pe comandantul brigăzii antiaeriene, în cazul MH17

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhiva Adevărul
Foto: Arhiva Adevărul

Rusia a respins cererea părţii olandeze de a-l intervieva pe Serghei Muchkaev, care a comandat în vara anului 2014, Brigada 53 de rachete antiaeriene a Forţelor Armate Ruse cu sediul la Kursk, ca martor la prăbuşirea Boeingului MH17 din Ucraina.

Respingerea cererii de audiere a fost anunţată miercuri în şedinţă de judecătorul Hendrik Steinheis. El a amintit că cererea a fost trimisă Federaţiei Ruse la începutul lunii noiembrie.

Răspunsul a fost primit pe 3 decembrie.

Partea rusă, a declarat judecătorul, a refuzat să coopereze pe motiv că Muchkaev deţine informaţii militare secrete, iar intervievarea sa în calitate de martor ar putea duce la dezvăluirea acestor informaţii şi, prin urmare, „ar prejudicia interesele vitale ale Federaţiei Ruse”.

„Pe baza acestui fapt, anchetatorul a ajuns la concluzia că interogarea lui Muchkaev a fost imposibilă şi a închis dosarul”, a subliniat Steinheis.

Teoretic, asta înseamnă că procuratura îşi poate prezenta acum rechizitoriul. Este posibil ca acest lucru să se facă în cadrul şedinţelor de audiere programate în perioada 20-22 decembrie.

Interogarea lui Muchkaev a fost cerută cu insistenţă de apărarea lui Oleg Pulatov, care este unul dintre acuzaţii din dosar. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite