„Daily Mail“: „Britanicii, sponsorii cerşetorilor - romii trimişi în România au revenit pe străzile din Londra“

„Daily Mail“: „Britanicii, sponsorii cerşetorilor - romii trimişi în România au
revenit pe străzile din Londra“

Cerşetorii români de etnie romă, escortaţi de poliţie FOTO Daily Mail

Tabloidul britanic „Daily Mail“ critică, într-un articol publicat duminică, situaţia cerşetorilor de pe străzile Londrei. „Cerşetorilor români cărora li s-au oferit bilete spre casă în luna iulie au revenit deja pe străzile din Londra“, se arată în material.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit site-ului, 20 de cerşetori de etnie romă au fost trimişi acasă cu avionul, pe cheltuiala contribuabililor britanici, în luna iulie, la scurt timp după ce tabăra lor din Park Lane a fost desfiinţată de autorităţi.

În luna septembrie, însă, şase dintre cei 20 au revenit în Marea Britanie şi dorm din nou sub cerul liber.

Consiliul Westminster, susţine aceeaşi publicaţie, a alocat un buget anual de 500.000 de lire sterline pentru rezolvarea problemei şi, în contextul în care cei şase cetăţeni români de etnie romă au revenit în Marea Britanie, a cerut înăsprirea controalelor de la graniţă.

„Daily Mail“ citează, totodată, un membru conservator al Parlamentului britanic, care s-a plâns de „neputinţa“ autorităţilor şi de faptul că acestea „sponsorizează vacanţele“ romilor.

Legislaţia UE stipulează faptul că românii au dreptul de a rămâne în Marea Britanie 90 de zile, după care trebuie să lucreze, să studieze sau să fie capabili să se întreţină pentru a putea rămâne în ţară.

Consilierul Nickie Aiken a cerut, la rândul lui, înăsprirea măsurilor de control de la graniţă, „în special dacă oamenii au fost de acord să meargă acasă pe cheltuiala plătitorilor de taxe“.

Un alt membru al Parlamentului britanic, Douglas Carswell, susţine că singura soluţie pentru evitarea, pe viitor, a unor astfel de situaţii, este ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

„Acestor oameni li s-a plătit biletul pentru o scurtă vacanţă în România“, a mai spus el.

De la începutul anului 2014, restricţiile aplicate românilor şi bulgarilor care călătoresc în Marea Britanie vor fi ridicate, aminteşte site-ul britanic, ceea ce ar putea „provoca un val de imigranţi din cele două ţări“.  

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările