Românii din Cernăuţi, chemaţi să se înscrie în brigada militară „Cneazul Roman cel Mare”. Sunt primiţi bărbaţi şi femei mercenari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Ucrainei şi membri ai grupării militare FOTO Ministerul Apărării Naţionale
Preşedintele Ucrainei şi membri ai grupării militare FOTO Ministerul Apărării Naţionale

Publicaţia online a românilor din Cernăuţi anunţă că românii sunt chemaţi să se înscrie într-o brigadă militară, care acţionează în regiunile Doneţk şi Lugansk.

„De la începutul războiului, brigada de luptă, cu demnitate şi onoare, îndeplineşte sarcini în regiunile Doneţk şi Lugansk şi revine periodic la punctul de staţionare permanentă în oraşul Volodimir-Volinskii din Volîni. Uşile unităţii militare sunt deschise pentru bărbaţii şi femeile din regiunea Cernăuţi care sunt pregătiţi să se înscrie în rândurile militarilor, sergenţilor şi ofiţerilor. Cetăţenilor fără experienţă în serviciu li se oferă pregătire la Centru şi obţinerea unei specialităţi militare în două-trei luni”, se arată în comunicatul publicat de bucpress.eu.

Când se mută într-un nou loc de serviciu, militarul primeşte o indemnizaţie de încurajare în valoare de o un minim lunar şi 50% din această sumă pentru fiecare membru al familiei. Cei care semnează un contract pentru prima dată primesc şi o recompensă de 19.000 UAH.

Militarii sunt asiguraţi cu toate necesare, inclusiv produse alimentare, servicii medicale, tratament sanitar şi balnear preferenţial şi beneficii anuale de sănătate în valoare de o indemnizaţie lunară. Se ogeră cazare gratuită în cămine, sau compensaţie pentru chirie.

Sprijinul financiar al unui militar în prima lună de serviciu este în mediu de 11.000 UAH la locaţia unităţii şi de la 33.000 UAH în zona desfăşurării operaţiunilor militare.

Din cine este formată brigada militară „Cneazul Roman cel Mare“

În brigada militară „Cneazul Roman cel Mare”, creată în 2014, care este o structură oficială a Ucrainei, se pot înrola voluntar toţi cei care doresc, femei sau bărbaţi. Dacă bărbaţii trebuie să îndeplinească o singură condiţie, respectiv să nu aibă vârsta mai mare de 60 de ani, din rândul femeilor se primesc doar specialiştii, cum ar fi medicii. De regulă, spune analistul militar Marin Gherman, din Cernăuţi, în ea s-au înscris cei săraci şi mercenarii. „Ei primesc un salariu oficial de 500 euro când se află în vestul Ucrainei, adică când e pace, şi 1000 când sunt în Donbass. Sunt foarte mulţi ucraineni înscrişi în această brigadă, români mai puţini. Dacă situaţia escaladează şi nu vor mai fi doritori, ne aşteaptă mobilizarea“, explică Marin Gherman. Brigada militară funcţionează din anul 2014, lângă frontiera cu Belarus şi Polonia, iar structurile nou create fac antrenamente în vest şi apoi pleacă în est. 

Pe aceeaşi temă:

Cât de pregătiţi de război sunt ucrainenii de rând. Român din Cernăuţi: „Măsurile s-au luat pe ultima sută de metri“

Cum văd românii din Ucraina confruntarea ruso-ucraineană: „Rusia ne-a luat teritorii, Ucraina ne-a luat limba”

Alexandrina Cernov, academician din Cernăuţi: „Românii din Ucraina au de luptat şi pe frontul limbii române“

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite