România, în top 10 al ţărilor care riscă falimentul

România, în top 10 al ţărilor care riscă falimentul

Foto: the-web-tycoon.com

În polemicul clasament al companiei de analiză financiară CMA, patru state din Uniunea Europeană se află între cele zece economii cu cel mai ridicat risc de colaps financiar.

Turbulenţele crizei financiare încă sunt prezente în jurul axului actualului sistem financiar şi există un cor de voci calificate care susţin că perioada mai dificilă încă nici nu a venit. Practic, toate ţările din lume, cu excepţia câtorva, care au reuşit creşteri economice atât de puternice încât au amortizat efectul domino propriu globalizării (China, India şi, probabil, Germania), se confruntă cu scenarii deloc liniştitoare, scrie Jornada Online.

Criza mondială a afectat câteva naţiuni mai mult decât pe altele, iar în jur de 20 de ţări se află în situaţii atât de grave, încât sunt foarte aproape de un faliment. Deşi criteriile care au dus la realizarea acestui clasament au fost destul de criticate, compania de analiză financiară independentă Capital Markets Advisors (CMA), cele zece ţări cu cel mai mare risc de colaps al economiei pe termen scurt sunt:

10. România

Ţara noastră a reuşit să "prindă" ultima poziţie din Top 10 al ţărilor cu risc ridicat de faliment. Conform CMA, situaţia financiară a României "oferă" ţării noastre 22,1% şanse de colaps financiar.

9. Irak

Statul arab, devastat după ocupaţia americană, are 26,4% şanse să intre în faliment.

8. Dubai

Dubai ar putea plăti preţul opulenţei debordante şi ar putea cădea în faliment, cu 26,5% şanse ca acest lucru să se întâmple.

7. Portugalia

Statul lusitan are, conform CMA, 30,2% şanse să colapseze financiar.

6. Ucraina

Vecina de la nord a României, membră a defunctei Uniuni Sovietice, are o probabilitate de 32,3% să intre în faliment.

Vezi primele cinci locuri pe adevarul.es.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: