România, printre ţările cu cele mai multe victime ale sclaviei moderne în Marea Britanie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sclavia modernă este o realitate în Marea Britanie, iar România figurează printre ţările cu cele mai multe victime în această ţară, arată date oficiale ale Guvernului de la Londra.

Potrivit datelor oficiale pentru perioada aprilie-iunie 2018, 65 de români sunt înregistraţi ca victime ale sclaviei moderne în Regatul Unit.

Ei sunt pe locul patru în acest clasament, după albanezi (177), chinezi (106) şi vietnamezi (98). Românii sunt urmaţi de către britanici (55) şi indieni (45).

Conform unui raport pe 2017, practica sclaviei moderne este cea mai des întâlnită în Marea Britanie în spălătorii (27% din cazurile constatate), care sunt urmate de sectorul construcţiilor (12%).

Acest raport a fost dat publicităţii cu prilejul Zilei Împotriva Sclaviei, marcată pe 18 octombrie în Marea Britanie.

Conform Guvernului britanic, 13.000 de persoane ar fi victime ale sclaviei moderne în Regatul Unit. Totuşi, ONG-ul Walk Free avansează un pronostic mult mai pesimist, şi anume de 136.000 de sclavi, aduşi de traficanţi din ţări cum ar fi Albania, Vietnam sau Nigeria.

Potrivit ministrului responsabil de Combaterea Infracţiunilor, Victoria Atkins, autorităţile britanice anchetează în prezent 950 de cazuri de sclavie modernă.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite