Romania este mai bine pregatita decat Bulgaria

Daca pana acum Bruxelles-ul s-a aratat mai prietenos fata de Bulgaria decat de Romania, se asteapta ca situatia sa ia o intorsatura odata cu publicarea rapoartelor de tara din 25 octombrie. Opinia

Daca pana acum Bruxelles-ul s-a aratat mai prietenos fata de Bulgaria decat de Romania, se asteapta ca situatia sa ia o intorsatura odata cu publicarea rapoartelor de tara din 25 octombrie. Opinia generala este ca executivul UE va fi mult mai critic decat de obicei fata de Sofia, care a inregistrat in ultimul timp un grav recul in pregatirile de aderare. In presa europeana este remarcat faptul ca Romania a intrecut Bulgaria in domenii precum combaterea coruptiei sau armonizarea legislatiei privind concurenta. Comisarul european pen-tru extindere, Olli Rehn, aflat la Sofia cu zece zile inaintea publicarii rapor-tului de tara, a reprosat Bulgariei ,intarzierea in aplicarea legislatiei europene" dupa incheierea negocierilor care au permis semnarea in aprilie a tratatului de aderare. El a cerut apasat sporirea eficientei sistemului judiciar si intensificarea eforturilor de combatere a crimei organizate si a coruptiei, ,care raman un adevarat "calcai al lui Ahile" pentru Bulgaria".

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


Modifică Setările