Mai mulţi oameni daţi dispăruţi în urma prăbuşirii gheţarului din Munţii Alpi. Şase persoane au murit: „Un dezastru de neimaginat, un carnagiu” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prăbuşirea gheţarului a avut loc din cauza încălzirii FOTO EPA-EFE
Prăbuşirea gheţarului a avut loc din cauza încălzirii FOTO EPA-EFE

Printre persoanele dispărute în urma prăbuşirii unui gheţar în Munţii Alpi, din Italia, se află şi mai mulţi cetăţeni europeni. Până acum au fost raportate de autorităţile italiene şase persoane decedate.

UPDATE Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadei României la Roma şi al Consulatelor Generale ale României la Trieste şi Milano, s-a autosesizat în urma incidentului produs la data de 3 iulie 2022, la gheţarul Marmolada, soldat cu decesul a 6 persoane, rănirea altor 9, precum şi cu dispariţia mai multor persoane.

Potrivit informaţiilor preliminare obţinute de la autorităţile italiene, până la acest moment, printre persoanele afectate nu au fost identificaţi cetăţeni români. 

Ştirea iniţială:

Uriaşul bloc de gheaţă s-a desprins şi a căzut din cauza temperaturilor ridicate din ultima perioadă.

Patru dintre cele şase victime au fost identificate, fiind trei cetăţeni italieni şi un ceh. De asemenea, un bărbat şi o femeie sunt în continuare neidentificaţi.

Cadavrele care au fost recuperate până acum au fost duse la un centru amenajat pe patinoarul oraşului, urmând să fie recunoscute de rude.

Italieni, germani şi cehi şi români daţi dispăruţi

Gianpaolo Bottacin, consilier regional pentru protecţie civilă din Veneto, a spus că dezastrul produs este în evaluare: „Situaţia evoluează şi este greu să spui cu certitudine ce s-a întâmplat. (...) ”, conform agenţiei ANSA. Potrivit acestuia, printre cei dispăruţi se află italieni, germani şi cehi şi români. Cinci elicoptere şi mai multe echipe cu câini de salvare au căutat duminică, 3 iulie, persoanele prinse sub zăpadă, bucăţi de gheaţă şi pietre, dar acţiunea  fost amânată pentru că exista pericolul să se desprindă şi alte bucăţi mari de gheaţă.

Autorităţile italiene au spus pentru ANSA că avalanşa este „un dezastru de neimaginat, un carnagiu, ne va fi greu să identificăm exact identitatea victimelor pentru că trupurile au fost dezmembrate” de curgerea gheţii şi a pietrelor.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Ce obiective are armata rusă după cucerirea oraşului strategic Lîsîceansk

Mii de locuitori din Sydney au fost  evacuaţi după ce inundaţiile au atins 1,5 metri, în unele zone| FOTO

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite