Proprietarii de imobiliare din Londra îşi evacuează chiriaşii britanici pentru a face loc românilor şi bulgarilor: „Est-europenii plătesc chiria la timp!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fergus Wilson şi soţia sa deţin unul dintre cele mai mari complexe imobiliare de închiriat din Marea Britanie. FOTO via dailymail.co.uk
Fergus Wilson şi soţia sa deţin unul dintre cele mai mari complexe imobiliare de închiriat din Marea Britanie. FOTO via dailymail.co.uk

Fergus Wilson, un înstărit proprietar de imobiliare din Marea Britanie, a trimis deja înştiinţări de evacuare către 200 dintre chiriaşii săi britanici care se bazează pe ajutoare sociale pentru a-şi achita chiria. Wilson spune că mulţi proprietari imobiliari fac asta acum pentru a le face loc imigranţilor est-europeni, care „sunt mai serioşi, prezintă mai puţine riscuri şi care-şi plătesc chiria la timp”.

Fost profesor de matematică, Fergus Wilson a făcut un calcul simplu, iar rezultatele arată că este mai profitabil şi mai sigur pentru el să închirieze apartamente românilor şi bulgarilor. Wilson deţine aproximativ 1.000 de locuinţe pe care le dă în chirie şi, acum, a decis să evacueze 200 dintre ele pentru a face loc românilor şi bulgarilor care vin în Marea Britanie. Aşa fac toţi proprietarii de imobile rezidenţiale care pot fi închiriate, explică Wilson pentru cotidianul „The Guardian”.

Toţi cei pe care îi va evacua sunt britanici care depind de ajutoare de la stat pentru a-şi plăti chiria, spune el, iar aceşti chiriaşi prezintă un grad ridicat de risc. 

În plus, Wilson câştigă mai mult dând apartamente în chirie est-europenilor, în timp ce britanicilor care depind de ajutoare sociale trebuie să le dea mai ieftin, în funcţie de un plafon stabilit de stat, pe care îl acceptă fiecare proprietar care lucrează cu această categorie de persoane. 

„Diferenţa este atât de mare încât am luat decizia să mă retrag din activitatea de a primi chiriaşi care primesc ajutoare sociale. Din ceea ce înţeleg, aproape toţi proprietarii au făcut la fel”, continuă Wilson. 

Aşa a ajuns Wilson să prefere imigranţii est-europeni prezintă mai multă încredere şi, în general, îşi plătesc la timp chiria. 

CITEŞTE MAI MULT

Nouă ţări UE ridică restricţiile pentru muncitorii români, de la 1 ianuarie 2014

Restricţiile pe piaţa muncii pentru români şi bulgari sunt ridicate în toate ţările UE, de la 1 ianuarie 2014, pe fondul temerilor că va exista un val de imigranţi din România şi Bulgaria care vor „abuza” de beneficiile sistemelor sociale din ţări precum Marea Britanie sau Germania.

FOTO Cod roşu de români în presa britanică: ziarele încep anul cu noi atacuri la adresa imigranţilor

Pentru prima dată, România ţine prima pagină a principalelor publicaţii britanice în prima zi a anului. Ediţiile on-line ale tabloidelor, dar şi ale ziarelor quality au avut, miercuri dimineaţă, pe primele pagini articole în care avertizează „Atenţie, vin românii!”.

Marea Britanie, în aşteptarea „invaziei” care nu a avut loc

Victor, un român în vârstă de 30 de ani, a sosit miercuri, în Marea Britanie, cu o cursă aeriană care a pornit din Târgu-Mureş cu destinaţia Aeropotul Luton. El urmează să se angajeze la o spălătorie auto din Londra, fiind doar unul dintre românii care se duc să muncească în Regatul Unit, deci va plăti taxe şi impozite. Economia va avea de profitat, este de părere Herbert Brücker, specialist la Institutul pentru Piaţa Muncii din Germania.

Ridicare restricţiilor de muncă în Marea Britanie iscă reacţii aprinse: „De ce vor România şi Bulgaria să luăm noi romii lor?”

„The Daily Sunday Express”, un tabloid britanic, scrie că guvernele din România şi Bulgaria acuză pe nedrept Marea Britanie de tratament discrimnatoriu în ceea ce priveşte liberalizarea pieţei muncii începând cu 1 ianuarie 2014, deşi ele nu au grijă de această minoritate în propria ţară. Autorul articolului sugerează că cele două guverne ar vrea, de fapt, să scape de romi.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite