Români arestaţi în Franţa pentru furtul unor biciclete electrice în valoare de un milion de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jandarmii şi poliţiştii francezi i-au prins în flagrant pe hoţi FOTO: larep.fr
Jandarmii şi poliţiştii francezi i-au prins în flagrant pe hoţi FOTO: larep.fr

Doi români, care pe parcursul mai multor luni au furat peste o sută de de biciclete electrice din magazine din oraşul Toulouse şi din regiune, au fost arestaţi şi puşi sub acuzare în Franţa miercuri 7 aprilie.

Conform postului de televiziune francez BFM TV, cei doi hoţi care locuiau într-o tabără de romi de lângă Toulouse şi-au recunoscut faptele şi au fost puşi sub acuzare pentru „asociere infracţională pentru a comite furturi agravante”. 

Hoţii, în vârstă de 30 de ani, sunt în arest preventiv la Toulouse în cadrul unei anchete ce vizează furtul a sute de biciclete electrice destinate să fie trimise în România.

După cum a declarat într-o conferinţă de presă, procurorul Dominique Alzeari, „cei doi bărbaţi fac parte din aceeaşi familie şi sunt consideraţi liderii bandei ce locuia într-o tabără de romi la Tournefeuille, la 10 kilometri vest de Toulouse”.

Poliţiştii şi jandarmii i-au prins pe cei doi bărbaţi în flagrant delict week-endul trecut cu ocazia unui jaf petrecut la Castres (Tarn), iar doi complici ai lor au reuşit să fugă.

Furturile realizate de banda de romi ar depăşi o sută de biciclete electrice de ultimă generaţie, prejudiciul fiind estimat la aproximativ un milion de euro. 

Hoţii acţionau noaptea cu violenţă şi aveau mereu în apropiere o camionetă. Ei spărgeau pereţii magazinelor cu maşini speciale.

O tentativă de furt din septembrie 2020 la Toulouse i-a pus pe poliţişti pe pista unor furturi în serie comise în acea perioadă.

Vă mai recomandăm şi:

Românca acuzată de „jaful secolului” la Londra i-a făcut avansuri anchetatorului: „Ai nişte ochi superbi”

Românca suspectă în „jaful secolului” a refuzat să dea poliţiei PIN-ul telefonului: a invocat confidenţialitatea profesiei de escortă

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite