Revista germană Der Spiegel stârneşte furori cu imaginea lui Trump decapitând Statuia Libertăţii

Revista germană Der Spiegel stârneşte furori cu imaginea lui Trump decapitând Statuia Libertăţii

Coperta revistei Der Spiegel FOTO Reuters

Revista săptămânală germană Der Spiegel a stârnit controverse acasă şi în străinătate, sâmbătă, cu o ilustrare a coperţii cu faţa preşedintelui SUA, Donald Trump, decapitând Statuia Libertăţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ilustraţia arată o figură de desene animate a lui Trump cu un cuţit însângerat într-o mână şi capul statuii, din care picură sânge, în cealaltă. Ea poartă titlul: „America First”.

Artistul care a proiectat coperta, Edel Rodriguez, un cubanez care a venit în Statele Unite în 1980, ca refugiat politic, a declarat pentru The Washington Post: „Este o decapitare a democraţiei, o decapitare a unui simbol sacru”.

Coperta a declanşat o dezbatere pe Twitter şi în mass-media germană şi internaţională, Alexander Graf Lambsdorff, membru al Democraţilor Liberi din Germania (FDP) şi vice-preşedinte al Parlamentului European, descriind-o ca fiind „fără gust”.

Coperta urmează unei serii de atacuri ale lui Trump şi ale consilierilor săi asupra politicilor din Berlin, marcând o deteriorare rapidă a relaţiilor germane cu Statele Unite ale Americii. Cancelarul Angela Merkel a fost un aliat european important pentru fostul preşedinte SUA, Barack Obama, care a lăudat ţara ca fiind „un partener remarcabil”.

Luna trecută, Trump a declarat că Merkel a făcut o „greşeală catastrofală” cu politica ei de migraţie, iar în această săptămână consilierul său comercial de top a spus că Germania foloseşte un euro „extrem de subevaluat” pentru a obţine un avantaj asupra Statelor Unite şi partenerilor săi europeni.

Nimeni nu a fost disponibil pentru a comenta coperta Spiegel la ambasada SUA din Berlin, potrivit Reuters.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările