Reţeaua feroviară din Germania, vizată de atacuri prin incendiere

Reţeaua feroviară din Germania, vizată de atacuri prin incendiere

Pe panoul de informaţii din gara din Dresda erau anunţate numeroase întârzieri ale trenurilor Foto: EPA

Reţeaua de căi ferate a Germaniei a fost vizată de mai multe atacuri prin incendiere în urma cărora numeroase trenuri au fost anulate luni dimineaţă, atacuri care au avut loc cu mai puţin de trei săptămâni înainte de summitul G20 din Hamburg, notează DPA International.

Luni dimineaţă au fost semnalate 12 astfel cazuri, în care echipamente specifice sistemului feroviar au fost incendiate, acestea fiind înregistrate in statele federale Saxonia Inferioară, Berlin, Renania de Nord-Westfalia şi Saxonia, notează thelocal.de.
 
Potrivit poliţiei federale, a fost afectată infrastructura feroviară de la Berlin, Hamburg, Köln, Dortmund, Leipzig, Dresda, dar şi din alte localităţi.
 
Ca urmare, călătorii s-au confruntat cu întârzieri şi anulări ale unor trenuri. De asemenea, a fost perturbată şi legătura feroviară dintre Berlin şi Praga.
 
La scurt timp după declanşarea incendiilor, pe site-ul de extremă-stânga linksunten.indymedia.org a fost postat un mesaj privind asumarea responsabilităţii pentru aceste atacuri.
 
Poliţia a declarat că anchetează această pistă, însă a subliniat că este prea devreme să se pronunţe cu privire la autencitatea acestui mesaj.
 
Grupuri de extremişti de stânga au făcut apel de mai multe ori la organizarea de proteste şi atacuri înaintea summitului din perioada 7-8 iulie, când la Hamburg sunt aşteptaţi preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, şi alţi şefi de stat sau de guvern din G20.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: