Restaurantele McDonalds devin „mini-ambasade“ pentru turiştii americani din Austria

Restaurantele McDonalds devin „mini-ambasade“ pentru turiştii americani din Austria

FOTO Washington Post

Cetăţenii americani care întâmpină dificultăţi sau îşi pierd paşaportul în Austria vor putea să solicite asistenţă apelând la cel mai apropiat restaurant McDonalds.

Ştiri pe aceeaşi temă

Insolitul parteneriat a fost oficializat de Isabelle Kuster, director general McDonalds Austria şi de Trevor Traina, ambasadoarea SUA, numită în 2018 de preşedintele Donald Trump.

194 de restaurante McDonalds din ţară vor acţiona ca puncte de contact pentru cetăţenii americani în dificultate care încearcă să obţină ajutor din partea ambasadei lor.

O linie telefonică va fi deschisă non-stop pentru orice cetăţean american care solicită ajutorul reprezentanţei SUA în Austria.

"Acest parteneriat nu reprezintă decât o modalitate suplimentară pentru americani, astfel încât aceştia să poată lua legătura mai uşor cu ambasada atunci când se află într-o situaţie de urgenţă", au explicat reprezentanţii americani pe pagina de Facebook a ambasadei. "Ambasada noastră dispune de personal suficient şi este pregătită să ajute cetăţenii americani la necaz".

Astfel, personalul faimosului lanţ de restaurante fast-food nu vor presta servicii consulare, aşa cum unele reacţii au dat de înţeles, ştirea provocând unele comentarii hilare: "Un BigMac şi un McVisa sau un McPassport, la pachet, vă rog!", au replicat comentatori pe reţelele sociale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: