Responsabilii sanitari din Germania avertizează că valul patru al pandemiei va fi „fulminant” dacă nu se intensifică vaccinarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
covid 19

Autorităţile sanitare germane au avertizat miercuri că al patrulea val al pandemiei în Germania ar putea căpăta o dezvoltare „fulminantă” în luna octombrie dacă nu va creşte numărul persoanelor vaccinate. Până în prezent, au fost imunizate două treimi din populaţia ţării cu cel puţin o doză.

„Dacă nu reuşim să sporim în mod drastic vaccinarea, actualul val al patrulea poate căpăta o dezvoltare fulminantă'', a atenţionat la o conferinţă de presă preşedintele institutului Robert Koch (RKI) pentru boli infecţioase, Lothar Wieler, scrie Agerpres.

Acesta a semnalat că persoanele internate la ATI sunt tot mai tinere şi a precizat că vaccinarea este „oportunitatea noastră de a termina cu pandemia”.

În Germania au fost vaccinate anti-COVID-19 cel puţin cu o doză circa 54,9 milioane de persoane, respectiv 66% din populaţie, iar procentul celor vaccinaţi cu schema completă este de 61,6%.

În ultimele 24 de ore, Germania a înregistrat 13.563 de noi cazuri de COVID-19 şi 35 de decese.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite