Replici dure şi jigniri între doi miniştri de Externe. Ungurul Szijjarto, despre luxemburghezul Asselborn: „Un idiot“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Profund deranjat de criticile aduse şefului său, ministrul de Externe al Ungariei, Peter Szijjarto, l-a numit „idiot“ pe omologul său luxemburghez Jean Asselborn.

„Jean Asselborn este un idiot, dar ungurii nu. Poporul ungar nu are nevoie de ideile nebuneşti ale ministrului luxemburghez de Externe“, a reacţionat Szijjarto într-un comunicat publicat pe site-ul Ministerului ungar de Externe.

Şeful diplomaţiei de la Budapesta a reacţionat astfel la criticile aduse de Asselborn actualei puteri din Ungaria.

Într-un interviu oferit publicaţiei germane Berliner Tagesspiegel, ministrul luxemburghez a pledat pentru retragerea dreptului de vot pentru Ungaria în cadrul Uniunii Europene.

„Este atitudinea aşteptată în faţa unui dictator preocupat mai mult să-şi păstreze puterea şi să nu asculte de conştiinţa politică şi morală“, a spus Jean Asselborn.

Şeful diplomaţiei luxemburgheze a criticat mai ales politica dusă de Ungaria în problema migraţiei, unde ONG-urile pro-migranţi riscă sancţiuni.

Peter Szijjarto dă asigurări că Viktor Orban depune eforturi pentru a asigura securitatea Ungariei, în timp ce Asselborn lucrează împreună cu multimiliardarul George Soros pentru a „demola frontierele“ şi a inunda Ungaria cu migranţi.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite