Renate Weber: Ţările care acuză Romania în privinţa situaţiei ţiganilor sunt ipocrite

Renate Weber: Ţările care acuză Romania în privinţa situaţiei ţiganilor sunt ipocrite

Europarlamentarul liberal, Renate Weber

Europarlamentarul Renate Weber critică statele care acuză România că nu îmbunătăţeşte viaţa ţiganilor, atrăgând atenţia că acestea dau dovadă de ipocrizie, în condiţiile în care la nivelul Uniunii Europene nu s-a creat nicio strategie privind incluziunea cetăţenilor de etnie romă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Declaraţia a fost făcută în cadrul summit-ului UE privind incluziunea romilor, desfăşurat joi şi vineri, la Cordoba, în Spania, europarlamentarul referindu-se şi la statele care pun România la zid pentru problemele romilor.

Citeşte şi:

Amnesty: “Ţiganii sunt trataţi în România ca nişte gunoaie”

Amnesty către Italia: “Opriţi evacuările forţate ale ţiganilor!”

"Vreau să spun că-i şi foarte multă ipocrizie în celelalte state. Pentru că de fapt, statele care arată tot timpul cu degetul către România sunt state care ele, însele, n-au mişcat niciun degeţel pentru incluziunea romilor care se află pe teritoriile lor. Adică e foarte uşor să spui tot timpul <ia-ţi ţiganii înapoi acasă>. Da, dar nu asta este până la urmă soluţia. Românii, indiferent de etnie sunt cetăţeni ai Uniunii Europene", a declarat europarlamentarul liberal, Renate Weber.

Află cum a evoluat situaţia ţiganilor din România, în opinia Renatei Weber

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările