Regizorul Nini Grassia a încetat din viaţă

Regizorul Nini Grassia a încetat din viaţă

Regizorul Nini Grassia

Regizorul italian Nini Grassia a încetat din viaţă luni seară în urma unui atac cardiac şi a fost înmormântat astazi în oraşul natal, Aversa.

Printre numeroasele personalităţi prezente la înmormântare s-a numărat şi  Nino D´Angelo (autorul şi interpretul piesei „Senza giacca e cravatta”) care a venit să-i aducă un omagiu celui care l-a lansat. Slujba s-a încheiat cu omagiul adus din partea tuturor celor prezenţi prin cuvantul primarului oraşului Aversa (30 de kilometri nord de Napoli), Mimmo Ciaramella.

Cariera lui Nini Grassia a fost marcată de foarte multe succese, iar unul dintre cele mai cunocute filme pe care le-a regizat este ”Annarè”, în care a jucat şi Gigi D'Alessio. Grassia a fost distins cu premiul ”Leul de Aur” pentru carieră la Festivalul de Film de la Veneţia din 2008. De-a lungul carierei a regizat 41 de filme şi 67 de documentare. Ar fi împlinit 67 de ani la sfârşitul lunii martie.

Vezi pe Adevarul.it ce legătura avea regizorul italian cu România

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările